PuPu Creative Commons License 2004.11.26 0 0 420

Nézd, én azt hiszem, hogy az egészségügyet elöször is nem a kórház szintjén kell rendbetenni.

Elsösorban fel kellene számolni a felesleges kapacitásokat, aztán meg kellene határozni az ellátás tartalmát, majd az ellátási feleösséget vállaló intézményekkel kellene megkötni a szerzödéseket az OEP-nek.

Szektorsemlegesen.

Tehát ha az illetékes önkormányzat úgy dönt, hogy az intézményt saját irányítás alatt tartja, akkor azzal, ha úgy dönt, hogy átadja a magánüzemeltetönek, akkor azzal. Már ha az intézmény megfelel az OEP szakmai igényeinek és az ÁNTSZ elöírásainak.

Mikor lesz érdekelt az önkormányzat a privatizációban? Akkor, ha a rendszerbe tökét hoz az új tulajdonos. Ezt pontosan meg lehet határozni és számon lehet kérni, - mint ahogy mindenféle biztosítékokat is be lehet építeni a szerzödésbe.

Ha pedig az intézmény nem látja el a feladatát, akkor az OEP felbontja a finanszírozási szerzödést, és másik ellátót keres.

A kórház csak ezután jöhet, beleértve azt is, hogy dönteni kell: HBCS alapon történjen a finanszírozás, vagy más modellt kellene választani.

A borogatásról meg annyit: a betegek arra vannak kondicionálva, hogy ha tüsszentenek egyet, akkor két doboz gyógyszert kell a fejükbe tömni. Ezt próbálják kikövetelni.

A privatizált egészségügyben ezt bnem fogják megkapni, és láss csodát: lesz olyan torokgyulladás, amelyik meg fog gyógyulni a borogatástól is...

Ha nem akarsz még több járulékot fizetni, akkor meg kell állítani ezt a pénzfaló agyament monstrumot, amelyet egészségügynek hívnak, és amelyet az élösködöik tartanak túszként fogva...

:O)))

Előzmény: Törölt nick (415)