kavkaz Creative Commons License 2004.11.25 0 0 195
A szép német módra kiseggelni az egészbôl gyönyörě mondat volt. A Hitler ellenes merényletek történetét tanulmányozd! A legegyszerěbb ugye az, hogy valaki fôbelövi. De az nem német... Egy példa:

A keleti frontról feladnak egy üveg konyakot hitlernek. A dobozban egy higanykapcsolós pokolgép van, amelynek a detonátorát valami jéggel fixálták, ami pont akkor kezd átolvadni, mikorr a repülô leszállt a kellemes hômérsékletě berlinben és a robbanás már a kancellárián következik be hitler iróasztalán.

Lehet ennél bonyolultabb valami??? Ez egy echte német megoldás, amúgy valami gebasz volt a részletes terv "19/b/III" pontján, ezért nem robbant, úgyhogy utánna a "konyak" kicsempészése is hasolóan tervszerěen és precízen végre lett hajtva...:)))

Ennél már csak annak a komacs asztalosnak a története szebb, aki éjszakáról éjszakára beszökve hitler törzskocsmájába egy év alatt kifaragot magának az egyik fa oszlopban egy lôállást...nem is folytatom, mert nekünk, nem németeknek ez röhejes.

Horthy amúgy egy urban-legend szerint a budapesti puccs utáni találkozóján Hitlerrel be akart vinni egy kis pisztolyt, arra apellálva, hogy úgyse motozzák meg, de aztán letett róla, nem tudom, hogy ez csak legenda, vagy van e valami alapja, ha valaki tudja írja már meg! Elôre is köszönet.

Üdv!
Előzmény: Égensétáló Lukács (193)