Brutalis Harmonia Creative Commons License 2004.11.23 0 0 179

Azert az akkori tengeralattjarok meg elegge cundrak voltak; messze volt meg a haromhetes merulesi ido. Es ezek, a felig-felszini hajok, ellen konnyebben lehetett vedekezni, mint mondjuk egy teljes armada ellen, hordozokkal, rombolokkal meg meg ki tudja mivel. A mai tengeralattjarok azert masok.

(A 20-as evekben amugy is kiderult, hogy a repulogep miatt vege a csatahajok korszakanak; egy nyavajas kis gep, max harom fovel a fedelzeten, parezed dollaros epitesi koltseggel, egy torpedoval kepes a fenekre kuldeni egy tobbmillio dollaros femmonstrumot. Hitlernek hordozokra lett volna szuksege, es megallitja az amerikai szallitmanyokat az Atlanti oceanon.)

 

Szerintetek, ha Hitler nem a Szovjetunio ellen tamad, hanem Afrikan keresztul elfoglalja a Szuezi  csatornat es onnan megy a dragalatos olajmezoi fele (mondjuk Irak, Iran iranyaba), ugyanakkor tavoltartja a japanokat az USAtol, mennyivel lett volna tobb eselye? Az oroszok beszalltak volna a buliba igy is? Elvegre atyank, Sztalin epp akkor fejezte le a hadsereget; idealis esetben meg legalabb ket evig nem nagyon mocorgott volna. A brittek ellen pedig tobb eselye lett volna, ha elvagja okat a koloniaiktol, plusz meg a japanok is tamadjak oket a masik oldalrol.

Előzmény: rev251 (178)