Südve Creative Commons License 2004.11.23 0 0 49

Nos, gondoltam, én is beszámolok...

 

Előzmények: először a klasszikus sikítós-sírós hasfájás, kipróbálva egy csomó szer (Infacol, Espumisan, GripeWater, papaverines), kb. kéthónapos korban átváltott egész napos erölködés, gázosodás, lábemelgetésbe... Tornáztatás, masszázs, 3 hó után Babynos, na ettől lett rosszabb a helyzet, nem is kapta, csak kétszer, iszonyat görcsöket csinált. Új tünet: székrekedés, második termésmentes napon elviselhetetlen nyűgösség. Laevolac szirup.  

 

A gyerekorvos szerint a./ kinövi, b./ ha rostos kaját kap, majd elmúlik. Nosza rajta, 4 hós "szülinapra" almalé (3 napon, összesen kb. 1 alma leve), változás nuku.

 

Múlt héten megkonzultáltam a gyümölcspép kérdést a gyerekorvossal, egyértelműen lebeszélt róla, max. alma-, vagy narancslé (???), de egyébként is, oltás hetében nem újítunk. Rendben.

 

Ma elvittük a gyereket egy hasfájásra specializálódott dokihoz, aki szerint "szép és egészséges gyerek, csak kicsit hasfájós..." Orvosi értelemben tehát nem beteg, egyszerűen a bélrendszere még nem működik 100%-on. Rostos kaja nem fog segíteni, majd kinövi. Esetleg tüneti kezelésre próbáljuk meg a Pantenolt szájon át, és a Panadol Babyt - merthogy valószínűleg a pocakbajok miatt nem alszik a gyerek napközben szinte semmit, és éjjel is 1-6 ébresztés biztosan van, senki nem piheni ki magát... De mert nagyon szépen gyarapodik, nincs okunk aggódni. Tulképpen örülök, mert ezek szerint nem betegség (ettől tartottunk), másrészt nem örülök, mert nem nagyon tudok segíteni, tényleg csak az idő jótékony hatásában reménykedhetünk... a gyümölcs(lé) kérdést elnapoltuk, reméljük, kitart még a tej másfél hónapig, és akkor újra megpróbáljuk.