kheiron Creative Commons License 2004.11.22 0 0 287
Hálistennek nem vagyok háziorvos. De arra való a webdoki, hogy legyen fóruma, a fórumon meg egy csomó olyan kolléga, akivel konstans kicseszik az önkormányzata.


Gyanítom, te - ha orvos vagy - akkor valószínüleg ahhoz a vonulathoz tartozol,...

Szerencsére rosszul gyanítod. A gyógyítás bizonyos aspektusból kézve szolgáltatás, pont olyan, mint az autószerelés, csak mi embereket szerelünk. :-)

A számomra ideális állapot egy független vállalkozói lét (nevezzék akár szabadfoglalkozású orvosi jogállásnak). Mint felnőtt és többszörösen szakképzett magyar állampolgár, megkeresem (vagy ők keresnek meg) azokat a cégeket, amelyek szeretnék használni a tudásomat, nevezzük e cégeket kórházaknak és rendelőknek. Kötünk egy szerződést, aminek keretén belül én ellátok napi 25 beteget, és ezért kapok valamekkora összeget. Az összeg értelemszerűen függ attól, hogy mekkora tapasztalatom van (jó nagy), mekkora tudásom (jó nagy), és mekkora hírem (na, ez még nem túl nagy ;-) )

Ha nem akarok kórházban dolgozni, akkor meg nyitok egy magánrendelőt, réztábla a kapu alá, kiírom a falra a tarifát, és várom, hogy jöjjön a beteg. Aki beesik, és ellátásra van szüksége, attól megkérdezem, hogy van-e biztosítása. Ha van, ellátom, és a számlát beküldöm a biztosítójának. Ha nincs, akkor meg kápé fizet.

Ha véletlenül olyan szakmát űznék, amihez nagyberuházás szükséges (mondjuk egy rendes műtő meg intenzív osztályos háttér), akkor vagy elmegyek dolgozni a kórházba, vagy bérlem a kórháztól az infrastruktúrát (értelemszerűen ugyanannyit kapok én is a biztosítótól Kovács bácsi után, mint a kórház).

Dióhéjban kb. ennyi.
Előzmény: PuPu (282)