aamen Creative Commons License 2004.11.21 0 0 219
"Nem a költségvetés fizeti, hanem egy veszélyközösség, amit úgy hívnak, hogy társadalombiztosító."

a veszelykozosseg az a tarsadalombiztositonal biztositott egyedek osszessege, a tarsadalombiztosito meg a kocsegvetesbol kapja a biztositottak ellatasara a penzmagot. a kocsegvetes meg ezt behajtja, adok modjara, akitol ippen kedve tartja. vannak egyszerubb gondolkodasu egyedek, akik ugy gondojjak hogy a biztositottak maguk fizetik a jarulekok formajaban a biztositasukat, es az a kocsegvetesen ippenhogy csak atfolyik, es ez egy formalitas, a penz utjaval, no, az ilyenek figyeljek man meg a kocsegvetesi torvenyben az egbiztositas bevetelei es kiadasai kozti kulonbseget, es magyarazzak meg, hogy mi is az:-)

"ha nincs kötelezö társadalombiztosítás, akkor úgy néz ki, hogy jogod van nem fizetni és adott esetben a kórház elött megdögleni..."

persze, ez az amerikai szisztema. van, akinek teccik, van, akinek nem. en azt gondolom, hogy a tobbsegnek, itt ebben az orszagban, nem teccik, ugyhogy talan a kotelezo biztositottsagnal kellene maradni, a kerdes csak, hogy miert is pont egy darab biztositonak kellene lennie, amit tb-nek hivnak...

"miért is jobb a magánbiztosító a mai TB rendszernél?"
az egy maganbiztosito az nem jobb, tobb is kellene:-)
no meg a tb-re is okvetlen szukseg van:-)
Előzmény: PuPu (217)