elemes2 Creative Commons License 2004.11.21 0 0 110

elnyomott,

 

A jövőben egyházi tulajdonba sem kerülhet kórház abban az esetben, ha az egészségügyi közszolgáltató intézmények tulajdonlásáról szóló népszavazáson az igen voksok győzedelmeskednek

 

Kokeny nyilatkozata termeszetesen csak a kampany resze, igy semmilyen relevanciaja nincsen.

 

Az egyhaz ma magyarorszagon a legjobb korhazuzemelteto.

Fel nem erhet hozza egyetlen mas intezmenytipus sem.

De tulajdonjogra az uzemelteteshez nincs szuksege.

 

A tulajdonba adast az MSZP szerette volna elerni, meltanyolhato gondolatmenettel. A budapesti korhazak egy resze olyan ertekes ingatlanokon fekszik, amit vetek ilyen alpari celokra hasznositani. Az obudai domboldal szepen beepul, Eurocenter, Electroworld, Praktiker, aztan itt megallt a sor, mert ott ektelenkedik a domboldalon, mint egy fekely, a Margit korhaz. Szegyenfolt Budapesten.

 

Ha kicsit beljebb megyunk, egy profitabilis gyogyszallo helyett mit latunk a Margit-hid toveben? Megintcsak egy himlohelyet, az ORFI epuleteit. Kicsit fentebb a domboldalon, a Rozsadomb legertekesebb telkeinek egyiken a Budai Gyermekkorhaz terpeszkedik. Valami borzaszto.

 

Ezeket a korhazakat ki kellene telepiteni a peremkeruletekbe, Bekasmegyer es a Bricostore kozotti ures teruletre, ahol a jovendo M0 es a HEV zaja miatt lakoparkot nem lehet jo aron ertekesiteni. Nagytetenybe. A repuloteren tulra. Rakoscsabara. Ott olcso az ingatlan. Meg az egeszsegugy is jol jarna, hiszen az ingatlan eladasa fedezne az uj, korszerubb epulet felepiteset. Es vegre a budapestiek is megtudnak, amit a videkiek tapasztalnak, milyen az, amikor 30-40 km-re van a legkozelebbi korhaz.

Előzmény: Törölt nick (108)