szenyor Lopez Creative Commons License 2004.11.18 0 0 2229
Lesz majd itt szakértő is, de addig is:
- A 3x1.5 általában elég. Kivéve villanysütő, bojler, nagy teljesítményű cuccok.
- a köröket előre tervezd meg mindenképpen. Ha már úgyis bombázol, akkor csináld olyanra, ami neked lesz jó.
- "Kérdés: célszerű pl. palmatexxel felragasztani az új vezetéket???"
Védőcső nem fér el? Mindenképpen az lenne a legcélszerűbb.
- "milyen vakolatot ajánlotok a vezetékek eltüntetésére? " Attól is függ, hogy mivel akarsz festeni. Ha diszperzittel, akkor jók a Rigips glettjei-vékonyvakolatai. A 6-30-as elég durva, azzal érdemes eltakarni a nyomokat, aztán 3-6-ossal vagy 0-3-assal (inkább az előbbivel) utánglettelni, ha az előző anyag már jól meghúzott (ugyanis zsugorodik).
- "célszerű lenne még valamit behúzni most a villannyal együtt??" Tv antenna, számítógéphálózat, hifi kábelek-hangfalak, riasztó kábelezése.
Én mindenképp védőcsövezve csinálnám. Ha máshogy nem lehetséges, akkor pár dolog elfér parkettaszegélyben (lehet, hogy csak a gyengeáramú cuccok). A kapcsolókat nem a régi szabvány szerinti magasságba tenném, hanem lejjebb. Majdnem minden kapcsoló mellé érdemes tenni egy konnektort is. Inkább úgy mondanám, hogy több konnektort tennék be, mint amennyi van jelenleg. Kiváltanám a hosszabbítókat, elosztókat. Először a dobozokat és a vezetékezést csináld meg, a szerelvényeket csak a legvégén vedd meg, mert lehet, hogy menet közben változtatsz és pl.lesz egy rakás fölösleges 2-es sorolókereted, ahova 3-as kéne.
Előzmény: ijedos (2228)