Gina01 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 478

 Az eset a következő:  2004 október 12-én egy ütközés vétlen károsultjai voltunk. A károkozó elismerte hibáját és a károkozást.

 Az autót autómentővel lakhelyünkhöz legközelebb eső márkaszervízbe szállítattuk, ahol megbíztuk az ügyintézőt a biztosító felé történő intézkedésről és az esetleges javításhoz is hozzájárultunk.  A biztosító kárfelvevője másnap lefényképezte az autót és megkapta a javítás költségről szóló kimutatást.(az autó 4 éves, éves pályamatricával ellátott, frissen vizsgáztatott,hibátlan, szervízkönyvvel rendelkező gépjármű)
  A kár értéke igen magas lett, (az eurotax érték kb. 2, 24 millió, piaci érték kb. 2,5-2.7millió a kár érték kb 1.3 millió) ezért felmerült a gazdasági totálkár lehetősége is.Ma kaptunk egy telefont a szervíz ügyintézőjétől, (hivatalos papírt még semmit) hogy autónkra 2.1 milliót akarnak fizetni, és ha gondoljuk várjunk jővő hétig, mert egy ugyanolyan állapotú korú autó lesz ben 2,7 ért amit megvehetünk....Azt hiszem ez csak vicc......

  Mivel  munkába járáshoz szükség van gépjárműre, ezt igazoltuk is (bár nem tudom mi köze van a biztosítónak ahhoz, hogy mire használom(nám) saját autómat, úgy gondolom ha csak az életszínvonalomban esik kár és busszal kell járnom, már az se jogos) amit bérelni kell (napi 15000Ft) mi jogon mondhatja, hogy csak a 70%-át fizeti ki, mert a többi guruló költség, és ezt az összeget is csak 30 napig??? (saját autóm értéke, ha azzal járnék, nem csökkenne naponta 5000Ft-t, illetve évente nem költöm rá ennek 365 szörösét)
Mi van a többi nappal, hisz 30 napon belül még választ se kaptunk a kármegállapítására, tehát 30 napon belül képtelenek vagyunk új autót beszerezni, max a kifizetés után 30 napon belül.
  Szeretném megtudni vajon mi esélyünk van egy esetleges per során behajtani a ténylegesen  felmerült költségeinket, kárunkat, hisz egy vétlen károsultat, úgy gondolom nem érhet se anyagi, se erkölcsi kár. Illetve ha tudtok egy jó jogászt aki segíthetne.......