borsosalma Creative Commons License 2004.11.17 0 0 19

Nagyon jó linket adtl . köszönöm!!

 

 

Ma a kórház-privatizációról tárgyal a Fidesz-frakció

Nincs semmiféle kibékíthetetlen ellentét a koalíciós oldalon a kórház-privatizációs törvényjavaslattal kapcsolatban – nyilatkozta Mikola István egészségügyi miniszter megyei tudósítónknak egy hét végi, nagyatádi rendezvényen. A miniszter elismerte: nyomás nehezedik rá az egészségügyi ágazat tervezett konszolidációja miatt, és számosan szívesen halasztanák a választások utánra az új törvény elfogadását. Azt mondta: a jelenlegi költségvetési egészségügyi gazdálkodás nem fér össze a teljesítményfinanszírozás elvével, s ez feszültségeket okoz. Hangsúlyozta, az egészségügyet ???szétfeszítik az egyébként pozitív magánkezdeményezések”, s így – megfelelő szabályozás nélkül – az ágazat ???kimazsolázásához” vezetnek.

A miniszter óva intette az egészségügyi ágazat szereplőit attól, hogy – vélt vagy valós érdeksérelmek, a szakmai és politikai viták miatt – késleltessék a konszolidációs program elindítását. Mikola azzal érvelt, hogy egy ???széthúzó ágazat” nem képes kikényszeríteni a költségvetéstől azt a több százmilliárd forintos állami szerepvállalást, ami elengedhetetlen a tőkebefektetés megtérüléséhez. Mikola István szerint a kórháztörvény tervezete alkalmas az általános vitára.

A vitatott kórház-privatizációs törvényjavaslat, melyet nem fogadott el múlt héten az egészségügyi bizottság, lesz az egyik napirendje a Fidesz-frakció mai ülésének, amelyen részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök is. A javaslatot jelenlegi formájában a képviselők egy része elfogadhatatlannak tartja, ezért annak tárgyalását a választások utánra halasztaná. Többen kifogásolják, hogy Mikola kitüntette saját öccsét, illetve nyilatkozott a biológiai háború lehetőségéről. Orbán pénteken tárgyalt Mikolával, s a kormányfő támogatja a kórház-privatizációs törvényjavaslatot. Ennek hírére több fideszes képviselő lapunknak úgy fogalmazott: ha Orbán ragaszkodik az előterjesztéshez és Mikolához, akkor módosító javaslatokkal kellene javítani, a szakma és a koalíció számára is elfogadhatóvá tenni a javaslatot

Előzmény: carl solomon (8)