Törölt nick Creative Commons License 2004.11.17 0 0 176

Hmmm... új kiegészítő....

 

Mostanában sokat olvastam a búzafű-léről - ami klorofil tartalma révén igencsak segíti az egészséges sejtek oxigénellátását így igen komoly segítség a rák legyőzésében - az egészséges sejtek megerősítésében. Sokan egyenesen csodaszernek tartják és valóban jól hangzik a dolog. (ha ez egy harc, akkor az ellenség legyőzése mellett a saját hadsereget is fel kell szerelni)... na szóval a búzafű csekkolása során rábukkantam egy csomó csírás cikkre...

 

A csíráztatott magvak tele vannak enzimekkel, vitaminokkal, nyomelemekkel... minden csírának más a hatása. nekem pl. a vöröshagyma-vöröshere-retekmag-lucerna-búza párosítás a legszimpibb. (a retekcsíra egyébként marha finom, korábban szendvicsbe pakoltam... jobb volt, mint az igazi:))) A szójacsírát én speciel inkább hanyagolnám - én speciel szójaellenes vagyok, szerintem a szója a javasolt mennyiségekben és minden nap fogyasztva többet árt, mint használ.

 

Az ember megveszi az alig néhány százasba kerülő magokat, jól kicsíráztatja utána meg beleszórja a joghurtba vagy a kaja tetejére... (spéci csíráztatótál - kb. 5-600 Ft)

 

Korábban én is csíráztattam magokat, csak meguntam. Ideje lesz újra elkezdeni:)))

 

(ld. megelőzésnek sem utolsó - én korábban fáradtság ellen ettem a csírákat- mindamellett fillérekbe kerül és még finom is - ami sajna a búzafűről már nehezebben mondható el. Ha te neveled-macerás- akkor még OK, de ha veszed, akkor heti 2-3000 is rámehet a dologra - a fűprésről + a lé elkészítési macerájáról nem is beszélve...)

 

 

Egy cikk a sok közül...