Wolff Creative Commons License 2004.11.16 0 0 115
"még az is szerepel a hírben, hogy Mo.-ról kapják a nyugdíjat. Tehát nem veszítették el.

 

és miért nem tartják be a törvény rendelkezéseit velük kapcsolatban?"

 

Wic,

 

azért nem, mert nem sértettek törvényt. Magyar állampolgárok és ott élnek, ahol kedvük tartja. Ehhez a magyar államnak nincs sok köze. Te is elmehetsz külföldre s ha vagy olyan hülye, hogy fenntartod a lakcímedet és megfizeted utána amit kell (pl. mindenféle helyi meg kommunális meg egyéb adókat) akkor ezt megteheted. Nyugdíjasok, nem adóznak, nem kell adóbevallást csinálniuk, tehát még az adótv.-be foglalt életvitelszerű tartózkodás-definíciót Mivel az útleveldbe ma már pecsétet sem nyomnak ezért még követni sem lehet, hogy éppen mit csinálsz, itt vagy vagy külföldön.

 

És ha nem lett volna világos az eddigiekből: akinek a rendszerrel problémája van az leginkább azt kifogásolja, hogy eddig legalább volt valamilyen szűrő, ami korlátozta. Ha megszületik egy tv. ami biztosítja az állampolgárság megszerzését, akkor majd nem kell Magyarországon tölteni egyetlen percet sem. Kivéve a lakcímbejelentést. A renelkezés nagyon hülye és amíg él, addig sajnos komoly veszélt jelent a TB-re. ezen nem segítesz azzal, hogy tagadod a létét és a lehetőséget. Csak azzal segítesz, ha valamit javasolsz, ami lehetőleg nem korlátozza az alapvető jogokat. Mert persze mindent lehet jogzsabályokkal kezelni, meg korlátozni, csak az avége, hogy egyszer csak semmit sem tudsz csinálni.

 

És ott van még aza korántsem irreális forgatókönyv, hogy felmondjuk az egyezményt (a románok belemennek) és ezután már nem folyósítunk ilyen alapon nyugdíjat. Mit gondolsz mi lesz a tv. következő adásában? Mari néni Csíkból, akinek a szomszédja a Julis néni magyar nyugdíjat kap mert magyar állampolgár. Viszont Mari néni nem kap. És ezt rettentően sérelmezni fogja. A riporter meg nagyon együttérzően kommunikálja. (Persze a komcsik a felelősek ezért is). És mit gondolsz ki lesz az első, aki veri majd a nyálát , hogy magyar véreinkkel ilyet nem csinálhatunk?

Előzmény: Wic (93)