nichtsdestotrotz Creative Commons License 2004.11.13 0 0 3
na, megint egy 1000 éves topik, de hogy meglegyen a 30 hozzászólásom, gyártok ide is egyet...

szóval:
természetesen a phpBB programmal...

http://www.phpbb.com/

kell hozzá egy olyan tárhely, ahol van mysql adatbázis és php szkript támogatás. le kell tölteni a progit, ez egy zip fájl, nem egy vaszisztdasz, 700 kB. a kitömörített tartalmat be kell pakolni a tárhelyre. ha jól sejtem, van az install könyvtárban egy install.php nevű fájl, az kell futtani, és minden automatikusan megy. tehát a browserbe be kell írni: http://tárhelyneve.xx/install/install.php. ha ez mégsem így működne, csodálkoznék. de ha nem, akkor a menet kb. így néz ki: csinál az ember egy adatbázist vmilyen néven, névvel, jelszóval. utána lefuttaja a db könyvtárból a mysql.php fájlban lévő szkriptet (külön jó, ha a tárelyen installálva van a phpMyAdmin nevű progi, abban csak be kell álítani a fájlt, és gombnyomásra lefut), ez létrehozza az adatbázist az összes táblával. utána a config fájlban az adatbázis hivatkozásnál meg kell adni a nevet, a usernevet és a jelszót. illetve a gyökérkönyvtárat, ami maga a tárhely címe.
mivel a config fájl tök üres, gyanítom, hogy az első változat az érvényes, tehát az install magától létrehoz mindent. bár lehet, hogy az adatbázis kivételével... de ez úgyis kiderül.

ezután a honlapból lehet hivatkozni a fórumoldal címére. elég jó progi, magyar nyelvre is beállítható, és teljes szolgáltatást nyújt.

ennyit erről.