Állományjavító Creative Commons License 2004.11.13 0 0 51
Nem Gonda Lászlónak, mert kommunikációképtelen, töredezett, összefüggéstelen, hanem csak az ő ürügyén.

"A német állam alkotmánya kötelezi a közigazgatást,h. minden németnek, aki azt kéri és német, az állampolgárság megadását!"

És a hatályos törvény és gyakorlat meg kötelezi azokat, akik ilyen indokkal kapták meg a német állampolgárságot, hogy mondjanak le a másikról. Nincs intézményesítve a kettős állampolgárság.

Tudom, hogy most a Kedd-szigetek Szövetkezeti Köztársaság példáját fogod hozni, ahol minden három szűzlány leadása után újabb és újabb állampolgárság váltható, és az emberek, mióta leszoktak a misszionáriusokról, útleveleket tűznek a fűszoknyájukba dísznek, és nagyon büszkék rá, ha sok van nekik.

Vehetsz vagy vehettél például állampolgárságot a Dominikai Köztársaságban, útlevelet is adnak hozzá, postán. Potom negyvenezer dollár.

A Szent-Vincent és Grenadines szigeteken is hozzájuthatsz a dologhoz, oda se kell utazni persze. Ők maguk aláírják az állampolgári esküdet. Egy csekk kérdése és kész.

Most, hogy mondod, tényleg, talán ez lenne a kompromisszumos megoldás. Szüntessük meg a magyar állampolgárságot, legyen mindenki, határon innen és túl Szent-Vincent és Grenadines-i állampolgár, automatikus állandó lakhely-igazolással, azaz nulla adókulccsal, és születéstől járó offshore bankszámlával.

Szerintem többen jelentkeznének egy ilyen megoldásra manapság, mint a magyarigazolványos állampolgárosdiért. És igazuk volna.
Előzmény: Gonda László (47)