Hát, emberek, nincs annál nagyobb szívás, mint amikor az a feladat, hogy egy adott térbe beleépítsenek valamit. Már hosszú napok óta kínlódok azzal, hogy a házam bejáratához vezető betonlépcső alatti teret a kutyáim számára beépítsem. Szóval kutyaház-project ... na, talán holnap végre végzek vele.
_____
/ |
/ |
/ |
Valami ilyesmi formájú a dolog, csak a lépcső sokkal laposabban elnyújtott. Közben már kőműveskedtem is, a nagyon alacson és így nem igazán kihasználható részt szépen lefalaztam falazóblokkokal (válaszfal-elem, 7,5 cm vastag). A szar a dologban az, hogy ezen a helyen a kőműves is leginkább négykézláb járhatott, így a határoló felületek egyike sem egyenes teljesen, ráadásul a lépcső alulsó oldala frankón be van fröcskölve cementpéppel, de nincs lesimítva .... stb-stb.
Majdnem teljesen OSB-ből van, két részre lesz tagolva, a belső rész hőszigetelt falakkal készült és egy zsanéron lengő vastag gumilapot akarok ajtó gyanánt oda tenni. Talán azt nem tépik le merő játékból a kutyák (1 Db óriás snaci, és 1 Db falusi centrumkutya). Belül az éleket/sarkokat festhető akrillal tömítettem ki a hőszigetelés dupla falban üveggyapot. Úgy csinálom meg a frontját, hogy néhány csavar segítségével könnyen le lehessen szedni, ha akármiért be kell oda jutni (a snacim már 10 éves múlt, és nem lesz fiatalabb - lehet majd egyszer, hogy ápolni kell). A front is OSB-ből lesz, de a látható felületét 10 centi széles csíkokból csinálom, amiket olyan "amerikai faház" stílusban zsindelyszerűen fogok felrakni. Kívül-belül vizesbázisú Bondex fedőfestékkel fogom lefesteni, belül főleg azért, hogy az OSB kipárolgását meggátoljam. Kívül meg azért, hogy szebb legyen. A padlóborítás 5 mm vastag parafa lemez, úgy veszem észre, az állatok szeretnek rajta heverészni. Jó meleg, nem túl kemény és eléggé strapabíró.
Bocs a terjedelemért, csak gondoltam, megosztom ... :)
Ha gondoljátok, majd teszek fel képeket.