Dj.Atis Creative Commons License 2004.11.12 0 0 32

Véleményem szerint ez a kerékpárkitiltás önmagában elég képtelen ötlet: oké, a BKV azt mondja, hogy innentől kezdve, az erdő védelme érdekében, nincs bicikliszállítás, a kocsikba visszahejezik az eltávolított üléseket, stb. És? Amikor a nyár végén nem volt fogas, a déhások még a pótlóbuszra is felszálltak. Szerintem ezzel kb annyit érnének el, hogy a normális bringások kiszorulnak a fogasról, az

mtb -sek pedig a tilalom ellenére ugyanúgy felszállnának, mint eddig. A biztonsági őr nem engedi felszállni őket a városmajorban? Felszállnak János- kórháznál. Ott sem? Akkor Orgonásnál. Mivel más lehetőség nincs, nekik még az is megéri, ha a Művész útnál szállnak fel. Akkor a biztonsági őrök legyenek inkább a járműveken, és ne engedjenek felszállni egyetlen bringást sem? Ez megoldás lenne Demszky bácsinak, de egyrészt azt az őrt gondolom nem ő fizetné a zsebpénzéből, másrészt, ha már a fogason van az őr, megtehetné, hogy nem tilt ki minden biciklist, csak a láthatóan természetkárosító gurulásra alkalmas géppel érkezőket.

 

(Demszky és a budai erdők védelme: nagyjából mekkora zöldterületet is építhettek be, mennyivel csökkent az általa oly értékesnek tartott erdők mérete, mióta ő a polgármester, csak kb...?)