RIPityom Creative Commons License 2004.11.12 0 0 32

 


ehh, most értem magam utol:

 

....egy hete vettem meg (~14e.HUF) a klasszikus trilógiát, DVD-én. Mivel besz&rt az ősöreg G-Force2 kártyám, és egy kölcsön-ramaty S3 Savage hörög habosvért a masinámban... hát, nem volt egyszerű, mire beizzitottam a megfelelő felbontást a monitoromon (TFT 17" SONY) s elcsudálkoztam, mennyire feltolták a szineket, legfőképp Red'n'Magentát. Na, lerohantam ezek után a sürgősségi televiziómhoz (SONY, 15") s elsírtam magam, nicsak végre minőségben van alkalmam megnézni mindazt, amire több mint 20(!) évet vártam.
Majd megint vissza, kockáztam, photoshopoztam, meghatottan könnyeim morzsolgattam, mindeközben fiatal kedvesem tapintatosan csendben maradt, s mosolyogva ingatta fejét...

 

Hanem,
alapos ember vagyok, nem bíztam a véletlenre; s mivel anyáméknál pihen 72cm normál tévém (SONY, a változatosság kedvéért) felkerekedtem, s megtekintettem, néma áhítattal.
Természetesen ünnepi (mer'ugye van az embernek 7köznapi) VHS SW SE kazettáim szinkronban indítottam a DVD lemezekkel.
Hát, mit mondjak?
Sírtam, behugyoztam, besz&rtam.

 

MIÉRT KELLETT NEKEM ERRE A MINŐSÉGRE _ENNYIT_ VÁRNOM, GL?!
(ehh, csak költőileg... persze.)

 

Kockáztam,
lassítva játszottam le - természetesen csak az űrjelenetekre fókuszálva - és zokogtam. Egy álom, egy csoda, egy a mennyeknek országa.
Teljesen felesleges is szóba hozni, a VHS minőség, egy mekkora gagyi sz&r, egy okádék, egy lószfospisztoly, egy semmi, trehány gané, ratyi sz&r. De hányszor ábrándoztam, hogy Leia blokádtörőjében gyönyörködöm a ROTJ-ban, közvetlen azután, mikor Luke megtudja Obi-wan -tól, az igazság szemszög kérdése. Vagymi.
Na, én ezen a részen már a moziban alig bírtam megmaradni a fenekemen, annyira rá voltam kattanva. Mostmeg.... hát, tessék.

Minden képkocka egy föstmény, egy külön világ.
Végre.
Ideje volt.

 

 

* * *

 

 

Persze,
nyilván itt-ott fos (zöld fénykard a Falconon (ANH)), meg az új Jabba is ugyanolyan szar, a császárt a Birodalomban (TESB) anyádnak cserélted, extrán szomorú a szinkron, ellenben Luke Starkiller - mehehee :)
Vadernek a "sötét" szinkronja dedúrwa... a lézerkard hanggyártmány is kajak... mit mondjak még?
Báááár,
mintha a tömörítést túlságosan sokra vették volna, nem?
(meglátogattam ugyanis a 82centis 5.1es barátom. Nem, nem 16:9)

 

RiP

Előzmény: RIPityom (20)