Sziasztok
Meglepődve olvastam a Nagy Testvér díj jelöléseit és jót kuncogtam magamban, hogy ismét mire használják az általam nem túl nagyra becsült médiákat.
A tények:
A Magyar Szabadalmi Hivatal két jelölést is kapott a Nagy Testvér Díjra.
Ez még nem is lenne probléma, ha valamilyen adatvédelmi aggály lenne a Hivatal műlödésével kapcsolatban. Ha ez lenne egyet is értenék vele.
A jeölés indoka a következő:
a szoftverszabadalom olyan formáját támogatták, ami hosszú távon gátolná az információhoz való hozzáférést és így kiszolgáltatottá tenné az állampolgárokat.
Nem tudom hogy ezügyben hogy jön a képbe az adatvédelem, de ezt a jelölőkre bízom.
Ugyanakkor felhívnám a figyelmet, hogy eddig általában olyan jelölésekkel találkoztam, ahol konkrét megtörtént esetekre adtak jelölést. Ebben az esetben viszont egy tervezet jövendőbeli hatásainak egyfajta várható következményére, amely közel sem biztos hogy úgy is lesz ahogy azt a jelölők gondolják.
Külön kiemelném a gátolná szót, amely arra utal, hogy valaki vagy valakik úgy gondolják, hogy ez történne, anélkül, hogy tudnák, hogy mi is fog történi, kvázi valaki vagy valakik megjósolják, hogy mi fog történi. Láttunk már ilyet és tudjuk vannak akik hisznek a jósoknak és vannak akik nem. De hogy már egy jövendőbeli jóslat alapján is lehessen valakit jelölni valamire, hát az eléggé megkérdöjelezi a díj valóságos feladatát és érdemeit.
Hozzátehetjük még azt is, hogy bizonyos személyes ellentétek is állnak a dolog mögött, ezért kaphatot külön jelölést az MSZH elnökhelyettese Dr. Ficsor Mihály. Ez viszont elég undorító. Ezt ugyanis nem igy kéne elintézni, hanem vitafórumokon megbeszélni az véleményeket és ellenvéleményeket.
Összegezve nagyot csalodtam a Nagy Testvér Díjban, mivel ez mar nem csak a Nagy testvérség elleni fellépésről szól, hanem személyeskedő és egyéni leszámolások szinterévé teszi a díjat. Arról nem is beszélve, hogy hangulatot kelt úgy, hogy a tényleges tényeket elhallgatja és kiferdíti, illetve egyoldalúan probálja beállítani az információkat.
Szivesen várom a tisztelt szervezők reakcióit.
Roger