Geyza Creative Commons License 2004.11.11 0 0 83

Bárándy György ügyvéd szerint súlyos jogbizonytalanságot eredményezhet a büntetőeljárások gyakorlatában, ha az ügyészség ezen álláspontját megalapozottnak fogadja el a bíróság. A neves jogász a Népszavának úgy fogalmazott: "véleményem szerint a fővárosi főügyésznek ebben az esetben nincs igaza. Ezen az alapon azt vonhatnának felelősségre államtitoksértés miatt, akit csak akarnak. Amennyire én látom, ez egy próbálkozás az ügyészség részéről, hogy egyfajta gyakorlatot alakítsanak ki hasonló esetekben. Jogi álláspontom szerint azonban ez nem állja meg a helyét, ezért felmentő ítélet kell, hogy szülessen" - mondta lapunknak Bárándy György.

Bárándy nekem már mindig az az ügyvéd marad, aki elérte, hogy a leányfalui testvérpárt halálragázoló ír bankárnak ne kelljen börtönbe vonulnia. Nem hiszem, hogy ő nekem valaha is hiteles lehet:-(((

 

Amúgy az igazságszolgáltatással tényleg óriási bajok vannak: gondoljunk csak a Tocsikkal, Kulcsárékkal, Palotással való kíméletes bánásmódra, míg a gyerekét szoptató 16 éves Simek Kitti, akinek az édesanyja is halálos beteg, jogerősen szabadságvesztésre lett ítélve.

 

Hurrá:-(((

Előzmény: figyelő (67)