bazsiteri Creative Commons License 2004.11.11 0 0 168

Jó reggelt! Az én anyámnak 30 éves korában jött ki, igazából egy mandulaműtét után. Előtte iszonyatos izületi fájdalmai voltak, majdnem le is nyomorodott. Erre fel vették ki a manduláját, utána rögtön kijött a szorija. És nem is hogy!! Azóta tele az egész teste. Irigylem azokat, akiket nem érdekel a pöttyeik száma, akkor nem tudja (még) milyen az, ha nincs egy szabad hely se a testén, ahol ne volna tele felvastagodott szorival, ami fáj, viszket.  A Tomesában látták milyen állapotban van és mégis várni kell hónapokat. Ezt sem hiszem teljesen hogy igy tudnak igazságot tenni. Akkor már rég behívták volna. Ezek szerint mindenki iszonyatosan néz ki, mert őrá ezt lehet mondani. Az izületi fájdalmai olyan hevesek, hogy hónapokig volt idén kórházba. Ahol nagy kegyesen bekenték néha, mert még a nővérek is iszonyodtak tőle. Órákig váratták, mert egymásra szerették volna ezt a kellmes munkát hárítani. Aztán ha épp bementem látogatni, bekentem mert már láttam rajta az őrület jeleit, annyira húzódott, fájt és viszketett a bőre egyszerre. El lehet képzelni ezt lelkileg elviselnie, nem elég a fájdalma. Akit nem izgat a pöttye, gondoljon ebbe bele, mert könnyen előfordulhat hogy ugyanide jut. Annyi ilyen beteget láttam én már egész életem során a kórházakban, láttam az elkeseredett, depis embereket, tönkrement családi életeket.

Vannak olyan szerencsések akiknek csak kevés jut ki a jóból és el vannak egész életükben. Örüljenek neki és ügyeljenek az étkezésükre, életmódjukra, lehet hogy kordában tudják tartani. De az aki egyébként is egészséges életet él és mégis igy néz ki több mint 30 éve, az nem tud mit tenni.