oktaclio Creative Commons License 2004.11.10 0 0 446
De ha már szóba hoztam a találkát, írok is róla.
Ettem egy túróssztrapacskát sörrel, ami jól esett és finom is volt. Aztán a sok hülyeség mellett néha beszéltünk közös dolgokról, mint pl. a jövőre tervezett találkozó. Igen, nem írtam, hogy nemzetközi találkozó, mert épp erről beszélgettünk. Most a többiek nevében is írom azt, amiről szó volt. Próbálom pontokba szedni, hogy ne csak úgy írjak össze-vissze, de ez nem a fontossági sorrend, csak így jutnak eszembe dolgok.
1. Közülünk asszem csak Robi volt eddig nk.-i találkozón. Nekem pl. lövésem sincs, hogy mi az "elvárt" program egy ilyen talin. De nem is ez a legfontosabb.
2. Egy ilyen találkozó megszervezése komoly háttérbázist igényel, azaz minket. Akár mint egy klub, vagy egy egyesület. (Ez utóbbit egyébként könnyebb bejegyezni, szerintem.) Az összeverődött 10-15 Bigesből (és remélem jövőre még többen leszünk) most kb. tízen találkoztunk, először. Valóban "egy húron pendülünk", mint ezt már leírtam. De ez szerintem kevés ahhoz, hogy jövőre megszervezzünk egy nk.-i találkozót. Ezért az alábbit ötlöttük ki:
Szervezzünk egy találkozót valahol (ez most nem fontos, bár tegnap felmerültek nevek ezzel kapcsolatban is). Ez legyen az első magyar BIG találkozó. Persze jöhetnek nem BIGesek is, de ne csináljunk endurós találkozót, mert ezt a szót (enduró vagy off-road) mindenki másképp értelmezi, és szerintem mi nem akarjuk lejáratni magunkat fiatal nyikhajokkal, akik a 125-ös 2T vinnyogókkal a helyieket rémisztgetnék meg a természetet rombolnák. De nem ez a lényeg. Szóval legyen egy BIGes találkozó, olyasmi, mint a zalakarosi volt, csak szervezzük meg komolyabban, azaz pl. olyan időpontot válasszunk, hogy minél többen el tudjunk menni. És ezt tudassuk a külföldi klubokkal is, azaz szeretettel fogadjuk a külföldi motorosokat is. Nyújtunk segítséget a környék bejárásához, de egy nk.-i találkozót eleve pl. németül kell levezetni. Naszóval szervezzünk egy találkozót egy kempingben (most mondom az én ötletem: Parád), egy 3naposat. Péntek: megérkezés, külföldiek fogadása, sátorállítás - aki abban alszik (de van szoba is). Szombat: túra, mondjuk a bükkszéki strandra (asszem földút is vezet oda), Egerbe (Szépasszony-völgyben kannás borok beraktározása estére), esetleg krosszpályás szórakozás, este szalonnasütés, tábortűz. Vasárnap: túra mondjuk Hortobágyra (ott is vannak földutak akár meg ilyen huszadrangú betoncsíkok), aztán búcsú meg sátorbontás, gondolom a külföldiek úgyis csak másnap reggel indulnak.
Tehát ne nk.-inek hirdessük, az egy év múlva reálisabb. Akkor talán tudunk pár támogatót is szerezni, meg több időnk lesz megszervezni. No, mi erről beszélgettünk, minden más ötletet várunk, akár ide a fórumra is, hiszen az ókori rómaiak is a Fórumban hozták a nagy döntéseiket. (Igaz, aztán jött egy diktátor, hadvezér vagy valaki, aki tök mást csinált. :-D)
Csináljunk egy frankó találkozót, ha jönnek külföldiek páran, jól érezzék magukat és ha jövőre rendezünk egy nk.-it, akkor tuti többen jönnek, mert hívnak másokat is, hogy "hú de fasza volt tavaly Magyarországon!"

Szerintem.