naakkormivan Creative Commons License 2004.11.09 0 0 188

Örülök, hogy végre valamiben egyetértünk. Annyit tennék hozzá, hogy területileg és lélekszámban is igazi európai ország voltunk, amelyikre egész Európában odafigyeltek. Ezzel azt akarom mondani, hogy nem voltunk kis ország és Magyarországnak tekintélye volt Európában!


Hogy a mai "modern" gondolkodóknak is mondjak valamit, bizony nagyon elgondolkoztató az, hogy bár Magyarország soknemzetiségű ország volt mindig, ennek ellenére nemzetiségi konfliktusokra nemigen volt példa történelmünkben. Itt békésen éltek egymás mellett a nemzetiségek, kivéve amikor külső hatalmak önző érdekből bujtogatni kezdték őket.

 

A kettős állampolgárságról más a véleményem. A "rendszerváltás" után már rég rendezni kellett volna ezt a kérdést. Hogy ez miért nem történt meg, az az összes eddig kormányon lévő párt bűne. Nem is történhetett meg, mert az eddig hatalmon lévő rendszerváltás utáni kormány mindegyike liberális volt. És a liberálisok mindent akartak, csak azt nem, hogy a Kárpát-medencében élő magyarság egyesülni tudjon.

Patrubánynak teljesen igaza van. Teljesen mindegy, hogy apránként morzsolják fel külföldön és belföldön a magyarságot, vagy most tiszta vizet öntve a pohárba rögtön eldől a kérdés. Most, ha a nemzet "Igen"-t mond, nagyobb az esély a megmaradásra, mintha várnánk még öt évet. Sőt nagyobb az esély arra most, hogy a nemzet igent mond, mint lenne öt év múlva. Gyurcsányék ezért rettegnek a népszavazástól!

 

Amit a gazdaságról meg Gyurcsányról mondasz az nevetséges. ("Ami pedig a magyar gazdaság jelenlegi helyzetét illeti: abban ugyanannyi szerepe van az Antall a Horn az Orbán és a Medgyessy kormánynak is, legkevésbé a Gyurcsánynak...") Gyurcsány egyike a nagy privatizátoroknak, vagyonát a '90-es években nem a tudása, hanem valószinűleg egy "baráti" csapat révén és az Apró Piroska hátterű banki támogatással szerezte. Ilyen előnnyel senki nem indult ebben az országban. Tehát tevékenyen vett részt az ország legatyátlanasításában /hű, de szép szó!/. Persze, ha úgy gondoltad, hogy ott nem Gyurcsány az ész, akkor több mint valószínű, hogy tökéletesen igazad van.

Előzmény: vörösbáró (174)