firstmaggio Creative Commons License 2004.11.09 0 0 659

elemes2,

 

Idézek egy topicnyitómból 2003.03.31 Az elrontott stratégia

 

Az amerikaiak magukra vállalták a világcsendőr szerepkört. Ennek létjogosultságáról már sokat lehetett eddig is vitatkozni.

Amikor az amerikai adminisztráció már odáig jutott, hogy nem kereste igazán a kompromisszumot -az amúgy szerintem felelőtlenül demagóg- franciákkal és németekkel, akkor magáravállalt minden felelősséget is.

Szerintem ekkora felelősséget csak megdönthetetlenül kiforrott stratégiával szabad felvállalni, ugyanis a kockázata óriási a világbékére nézve.

Most pedig azt látni, mintha teljesen melléfogott volna az amerikai hadvezetés. Ami még ijesztőbb, mintha házon belül is észérvek helyett erőből születtek volna a döntések.

A felelős csendőr akár javára is válna a világnak. Na de mi a helyzet egy frusztrált izomagyú csendőrrel???

Ugye azért tudják mit tesznek, ill. mit kell tenni?! Egy elhúzódó vagy akár sikertelen beavatkozás sokkal többet árthat, mint amit használhatott volna egy sikeres gyors operáció.

Szerintetek?

 

Csak, hogy nehogy háború pártisággal vádoljatok. Ezt alapvetően elcseszték, de a kérdés most az, hogy a szövetségesi rendszerünk adta lehetőségek és kötelezetségek között hogyan tudunk megfelelően lavírozni.........

Előzmény: elemes2 (643)