alfredoo Creative Commons License 2004.11.09 0 0 654

aaa

 

irod, hogy teged a magyar tortenelemben mi zavart.... valoszinuleg ami a magyar tortenelemben teged zavart (bar ez sem a tortenelmet sem senki mast nem kell hogy zavarjon hogy teged mi zavart...) az ugyanugy mas orszagok tortenelmeben is valoszinuleg zavart. mas orszagok tortenelme szinte azonos gondolkodasmodokon es rugokon alakult mint a magyar tortenelem. de gondolom ezt eszrevetted. sot meeg olyan is van mint egyseges europai tortenelem es annak a magyar tortenelem csak kis resze. tehat a tortenelmi peldak felhozatalanak tul sok relevanciaja nincs. ha ugy tekintjuk a dicsoseges nemet tortenelem utolso 50 evet is a kollaboracio, a mertektelen beeketures es a kulfoldi tamaszpontok orszagban valo jelenlete jellemezte. nevezheted ugy is hogy kollaboracio. mint ahogy egyes 'nagynemetek' valoszinuleg ki is vannak akadva az orszag gerinctelensegen...

 

szememre veted a zsidozas idehozatalat. de tisztelettel kerdezlek ez miert pont nalam problemai amikor pancer1 eloszor hozta ide? cca annyi relevanciaval mint en.

 

masik hsz-ben irtad hogy ketfele kulfoldi van irakban. akik a megszallok es akik az ellenallok oldalan allnak.

 

persze ha igy veted fel a kerdest es jomagam is reggel gondolkodtam az irakban megvalosulo mindenfele kulfoldi jelenleten akkor nem tudom a jordaniai zarkavi aki valoszinuleg sajat hadai elen vezeti a 'keresztes' hadjaratot (es remelem nem veted szememre hogy hogyan jonnek ide a keresztenyek) azok mennyiben inherens iraki erok? ennyi tamogatoja valoszinuleg az amerikaiaknak is van.

 

persze nem igazan ismerjuk a kulfoldi jelenletet irakban. de akarmilyen kicsi is a jelenlet lehet hogy a jelenletet finanszirozassal megpotoljak.

 

tehat egyaltalan nem teljesen bizonyos hogy a nemzetkozi eroket megszallo csapatoknak kell irakban tekinteni.

 

azok az ulemak vagy muallamok is ma reggel szolitottak fel az iraki csapatokat hogy ne vegyenek reszt ilyen vagy olyan hadmuveletekben. talan a masik oldalt is fel kellett volna NYILVANOSAN szolitani hogy ne fejezgessenek le embereket. foleg ne irakiakat. egy iraki fopapnak nyilvan minden iraki, minden rendes muszlim elete faj. vagy megsem? valami idegen hatalom ugynokei a fopapok? kis irani zsoldosok?

 

nem lepodnek meg ha nehany fopap is lefejezesre kerulne. vegul is baardja mindegyik irakinak lehet. es akkor a bardnak mindegy hogy egy hulye fopap nyakat valasztja el a fejtol vagy egy 'rossz' oldalra sodrodott fiatal gyereket.

 

es a fopap valoszinuleg ugyanolyan eles hangon fog rimankodni eleteert mint a fiatal  gyerek!!!!

 

attol hogy nem ismerunk bizonyos tenyeket vagy elhallgatunk bizonyos tenyeket attol azok meeg ott vannak.!

Előzmény: AAAaaa (648)