Barracuda Creative Commons License 1998.07.03 0 0 22
Maximálisan egyetértek a az "Erőszakmentes képernyőt!" mozgalommal. Igenis legyenek a filmek kategorizálva, és a horror, thriller, egyéb szenny csak éjszaka mehessen (ha már muszály). Én felnőttként nem nézek ilyeneket, de a gyermek megnézi kíváncsiságból. Persze, hogy leginkább a szülő felelőssége, de ne dobjuk már le magunkról ilyen könnyen!
Egyébként ketté választanám a problémát. Az egyik dolog a tájékoztatás, amelyre szükség van, viszont nagyon fontos, hogy itt ne a véren, az elborzasztáson legyen a hangsúly.
A másik dolog a kifejezetten vérre, borzalmakra vágyó nézők igényeinek kielégítése céljából készített, kitalált történetek, amelyeket szerintem jelentősen korlátozni kellene. (kategorizálni és csak késői időpontban, csak bizonyos napokon sugározni).

GOLDHAND szvsz. nem túl jó poén a nicked:(
A természetfilmekben is van erőszak írod.
1. Annak van értelme amikor egy ragadozó _állat_ öl, mert ez az életbenmaradásának a feltétele. Amint már többen is írták, el is kell magyarázni a gyereknek, hogy mit lát.
2. Egy állat(ok)ról szóló filmet (azért én nem nevezném természtfilmnek) is meg lehet úgy rendezni, hogy a vérre, rémisztgetésre stb. vágyó nézők igényeit szolgálja ki. (lásd Cápa, Arachnofóbia, ...)