Törölt nick Creative Commons License 2004.11.08 0 0 2530
A Hafele-Keating kísérlettel kapcsolatban én is ugyanerre a következtetésre jutottam, és ugyanezt támasztja alá a GPS műholdak óráinak szinkronizálása is. Az ikerparadoxon már korábban sem tetszett, és miközben megpróbáltam megérteni a "másik oldal" álláspontját, előkerült a Hafele-Keating kísérlet, és a GPS műholdak, mint az idődilatáció gyakorlati bizonyítékai. Csakhogy a dolog pont fordítva sült el, mivel kiderült, a relativitás elmélet támogatói csak akkor kapják meg az elméletnek megfelelő eredményeket az idő múlásának ütemét illetően, ha egy speciális koordináta rendszerben számolnak, a Hafele-Keating esetében a földi megfigyelő rendszerében, míg a GPS műholdaknál a Föld középpontjába helyezett rendszerben. Így azt az igazán abszurd eredményt kapjuk, hogy a relativitás elmélet formulái ugyan helyesek, csak tudni kell hozzá kiválasztani a megfelelő koordinátarendszert.. Mivel az elmélet semmit sem mond a megfelelő koordinátarendszer kiválasztásáról, sőt éppen az inerciarendszerek egyenértékűségét mondja ki, számomra világos, hogy az elmélet nem helyes.
Ha bárki a relativitás elméletet támogatók közül mutat nekem Einstein egyenleteiben olyan tagot, amelyik arra vonatkozik, hogy az illető egyentelet éppen milyen koordinátarendszerhez viszonyítva kell alkalmazni, akkor visszavonom a megállapításomat, ellenkező esetben természetesen fenntartom.

Előzmény: Győzőcske (2504)