korx Creative Commons License 1998.07.03 0 0 9
A TV csak egy eszköz. Nem a készülékben van a hiba.
A filmekben azért élnek luxusban a bünözök és azért szarabbak a jó emberek körülményei, mert ez igy van az életben is. Ez már igy volt a TV feltalálása elött is.
A TV azt mutatja ami van. Ha valakinek nem tetszik ne nézze.
Ha meg az nem tetszik ami van, akkor újságot se olvasson, rádiót se halgasson stb... Viszont akkor készüljön fel rá, hogy meglepetés érheti, ha kilép az utcára.

A gyerekeknek készülö eröszakos rajzfilmek nekem sem tetszenek, viszont felfoghatók úgy mint a klasszikus mesék modernizált változatai. A hétfejü sárkány igy is, úgy is egy szörny csak most fémböl van és hétfejü gépsárkánynak hívják. És nem karddal küzd a királyfi, hanem lézer pisztollyal.

Ha egy gyereket megfelelöen nevelnek a szülei, akkor felvértezödik úgy a régi mesék és új rajzfilemek borzalmai, mint az élet szörnyüségeivel szemben.
Egy modern szülönek meg könnyebb a TV-re fognia, hogy "azért kurvult el a gyerek mert azt nézte", mint, hogy belegondoljon saját szülöi ténykedésébe.

Sehonnai Bitang Ember példája szép, hogy játszik a gyerekkel TV helyett, viszont nem szabad elfeletkezni arról, hogy mindentöl megóvni a csametét nem szerencsés, mert gyámoltalan, és felkészületlen lesz ha kikerül védö szárnyaink alól.
Engem soha nem tiltottak el semmilyen filmtöl, viszont ha valami gázos dolog volt benne elmagyarázták, hogy ez miért,mi volt és az jó-e vagy rosz.

A világ pedig ENNYIRE rossz.
Egyébként, ha csak a JÓT mutogatnák, abból se a jók húznák a hasznot.

korx