Adi001 Creative Commons License 2004.11.08 0 0 2523
„Kedves” Győzőcske!

Remélem nem haragszol ha e hozzászólásomban én is hozzád „hasonló” hangnemet veszek fel de nem én hanem a hiúságom diktál.

Előre leszögezem hogy tévedhetek szárnyaid alá vett Korom hogy is mondjam „elemzés” ?! kapcsán mivel egyenlőre nem volt módomban jobban megismerni azt az általad vázoltaktól. De mivel felajánlottad segítséged hát belevágnék e nélkül.

Nem sok fogalmam van az éterről hát ezért kérdeztem rá mennyire pontosan kellene mérni a sebességet. Válaszod több mint kielégítő hogy úgy mondjam sokk volt(nem itt nem tévedtem a k betűk számában). Tanultam az általad írtakból pl. sebesslég-méréseket [is] végeztek de ehhez hasonlókat majd mindannyian tanítunk itt ( elég ha csupán az én írásaimat végignézem de Ixrose –jéből is lehet J).Na jó volt benne új is. Nem tudtam/tudom hogy az éter miért pont a naphoz „rögzített” „feltételezetten” de legyen ez s e szerint hasítsuk az étert.

„Az általam - és sokan mások által - jól ismertnek vélt”(erre a véltre még visszatérünk) …M-M … hát én úgy véltem hogy azért ezek a kütyük fehér fénynél egy kis „ernyőkép” nagyítás és elemzés után valamivel többre képesek.

2438 –as írásom eleje egy félreértés eredménye valóban mivel azt hittem hogy Ixrose –val folytatott vitatásainkra reagáltál / szóval lényegtelen a dolog amiért elnézést is kérhetnék de ………nem.

" feltételezett nagysága ±30 km/s. " Ha ezt most összehasonlítod a te általad írottal és még továbbra is definiálatlan számodra hogy a feltételezetten vagy a mértéken mosolygom akkor engem nem kell győzködnöd „Biztosan gyengelméjű vagyok” én elhiszem neked. Az hogy mit ne érts félre azt már inkább el tudom képzelni hogy nem vili szóval: engem a fizikában és a matematikában s…. mindég megmosolyogtat a hasonló körülmények közt említett – általam aláhúzott – kijelentés holott lehet hogy van jogos helye de hát én ilyen vagyok. S azért írtam a kiegészítést hozzá hogy mosolyom nehogy gúnynak vedd!

Ha egy „elemzés” kapcsán valakinek ujjab gondolatai/érvei támadnak annak kiegészítésére, helyesbítésére ……. szóval ha ebben a „környezetben” helytelennek ítéled az „elmélet” szót akkor szerintem Grécsi tanár úrral vitatkozz erről s számolj majd be az eredményről. Addig én is megmaradok az „Lxrose féle” konyhanyelvnél :)

„ha majd megértetted a M-M kísérlet null-effektusának valódi okát” valódi ? Tehát te már több mint a voksod tetted mellé….. te már tudsz valamit. Ettől függetlenű én továbbra is (még meg nem cáfolsz „világosan”) voksom az éter hiánya miatti ok mellé teszem.

Én nem érzem teljesen szükségességét a „kettős Doppler-effektus” szó használatának különösen nem a Korom féle ….. Szerintem ez a kettősség már eleve megvolt a „feltaláláskor ” a közegtorlódások miatt (igaz hogy csak hasonló… ). Az más kérdés hogy egyes események vizsgálatakor szükség lehet ezen jelenség összetettségéből adódóan a hatásokat részekre bontottan vizsgálni.

Na nézzük ezt az ismerni „vélt” kütyüt mit is csinál. Ezt inkább Lrose –nak írnám mert benne még „bizonytalan az erő” (amit nem is szeretnék hogy ez elvakultság legyen csupán………) Győzőcske pedig már úgy is tudja a valódi okát a dolgoknak. Egyébként mint „beindulásomkor” olvashattátok nem vagyok megrögzött sr –es (sőt a kételyeim miatt jöttem én is ide) de az érvek s ellenérvek között a saját észjárásom szerint döntök míg valaki meg nem fordítja azt.

Hát számoljunk itt is egy kicsit de sr es „csalások” nélkül. (a cáfolatokat kérném én is hasonló részletességgel hogy legalább megértsük egymást s ne csak „kioltják egymást……” indoklás legyen mert ez max csak a bizalmunkat az igazságba oltja ki. )

Példának egy extrém méreteket tartalmazó helyzetet hozok föl ami azonban nem változtat azon hogy kicsiben is megy a dolog.

Van egy méteres hosszunk fényforrás és tükör között s van egyméteres hullámhosszú hullámunk 1 herccel.

Nincs éter : ha nullponttal indítjuk a fázist, 1 sec múlva a tükörről – persze itt is a nullfázisról- verődik is vissza s ujjabb 1s alatt fázisazonosan a visszaérkezik. No comment No signal ….

Ha van éter s teszem azt a tükörtől a forrás felé fúj 0,1 m/sec –el:

Indulunk nullfázissal…. 1 sec eltelt s hopp ! hol a cél ? van egy az éterben 0,9 m re torzult hullámunk + egy 0,1 m –es hézagunk

Akkor most nézzük meg hogy mennyi torzult hullámrész kell a kitöltéshez : 0,1/0,9= 0,1111111…. (a fázishelyzetek jelölésére ezt a tizedes számként való ábrázolási formát fogom alkalmazni az egészek elhagyhatóságával) tehát fázishelyzetünk 1,111111…..

Itt észre kell venni hogy egy hullám nullfázis tükörre érkezésekor (0,9m) az egy hullámhossz végét az éter, a sebessége miatt újból 1m –re „nyujtja” tehát ha van közegmozgás de a „forrás s megfigyelő” távolsága állandó akkor észre sem vették hogy mozog a közeg mivel ugyanolyan frekvencián ill hullámhosszon „tudják be „ a fényt

Induljunk vissza. Most az éter 1 s alatt 1,1m -re nyújtotta hullámhosszunk de ez meg nem fér bele a méteres hosszba így hát  1/1,1 = 0,9090909090…… s már

Az első kibocsátott hullámunk nullpontja vissza is érkezett a forráshoz ahova szinkronban kell hogy érkezzen hogy ne legyen „szignál”. Nézzük:

1,111111…+0,909090… = 2,020202….  Mi va? Mi az a légypiszok ott a 2 –es után ?

na egyenlőre ennyi s ha valaki megmondja hol a bibi akkor megyünk tovább

jóéjt magamnak s jóreggelt/hetet nektek