Tegnapi manó Creative Commons License 2004.11.05 0 0 25

Mi ugyanígy jártunk, de egy házzal, most futok a pénzem után.

Kinéztünk egy kis házat, de jó nagy telekkel. Az volt a fontos, legyen hol lakni, mert a panelből már el akartunk jönni.

Megállapodtunk, az eladó egy kedves fiatal pár.

Két dolog zavart, de nem tulajdonítottam neki jelentőseget: nem laktak ott a házban, mindig csak akkor voltak ott, amikor mi mentünk. Akkor meg mindeféle indiai füstölőt égettek - de gondoltam, ez a heppjük.

Aztán amikor birtokon belül kerültünk, jöttek a meglepik.

Azt elmondták, hogy nincs gáz, be kell vezetni az utcáról, a csatornát már úgy kellett kihúzni belőlük (illetve, azt, hogy nincs csatorna, csak derítő).

 

Viszont csak a festéskor, csempézéskor derült ki, hogy 1: a falak mészhomok téglából vannak, 2: a nagyszobában a nagyon okos tulaj belülről rakott fel hőszigetelést+gipszkartont - amitől el lehet képzelni, milyen a levegő bent. Most szellőztetünk egyfolytában, de tavasszal állhatok neki lebontani mindent.

Így már megértettem, miért füstölt mindig a kiscsaj a füstölőkkel, mikor ott voltunk.

Viszont a helyet, meg a telket igen megszerettük, most már nem lenne szívünk elmenni. meg már egy csomó pénzünk benne vana gázban, a festésben, csempézésben.

Úgyhogy csak azt tudom tanácsolni. ha valaki úgy akar eladni házat, hogy mindenfelé légfrissítő meg füstölő van: ne vegyétek meg!

(De én voltam a hülye, egyszer régen már olvastam egy autós újságban, hogy olyan autót nem szabad megvenni, amiben légfrissítő papírfenyő vagy cicababa van, mert az a kocsi vagy benzin és olajszagú - azaz ereszti a fuel-t- vagy a tulaj bagózott, és ezzel akarja elnyomni a cigiszagot).

 

Előzmény: MZ/Y (21)