radom1 Creative Commons License 2004.11.04 0 0 200

Gondolom úgy sem tudlak meggyőzni.

 

"Mi a jobb, egyértelmüen és kategorikusan tiltani/eltitkolni vagy elmondani a mit, miért és a hogyant és felhivni az balesetveszélyre a figyelmet." "Tudod ez a lőszercserés tiltása, nagyon jó dolog lehet egy ideig. De ha valaki elkezd beleásni a dolgokba akkor természetesen rájon, hogy az egyértelmü tiltást kijelenteni botorság, mert lehet olyan helyzet amikor nem okozhat balesete."

 

Nos ami szerintem elvárható, hogy az ember egy ilyen nyilvános fórumon nem publikál olyan dolgokat, ami vkinek, akinek esetleg eddig eszébe sem jutott, olyan ötleteket ad, amire, ha rosszul mennek a dolgok, csúnyán ráfaraghat. De éppen azért kiabáljuk, hogy ne csináljátok, mert voltál olyan rutinos, hogy leírd a mókolásaidat ide. (Nem neked mondjuk, hogy NE, mert annak úgy sincs értelme, hanem mindazoknak, akik még nem csinálták, de kedvet éreznek hozzá.)

 

És ezt a problémát nem lehet azzal orvosolni, hogy részletesen leírjuk a lehetséges tényezőket, következményeket és veszélyeket, mert olyan szerteágazó módon lehet hülyeséget csinálni lőportöltettel működtetett eszközzel, hogy a minden elképzelhető esetre vonatkozó figyelmeztetések és magyarázatok könyveket töltenének meg. Ugyanis a fegyvertervezés, a belballisztika, a lőszer (töltény)gyártás meglepő módon külön-külön szakmák, melyeknek csak egy része közös egymással. Külön-külön is igen sok ismeretet igényelnek. Hihetetlen nagy terület amibe belekontárkodsz. Komolyan veszélyes abban a hitben lenni, hogy laikusként minden körülménnyel képes számolni az ember. Még szakemberként sem mindig jön össze! 

 

Az pedig, hogy vki. van olyan állat, hogy a TATP elkészítését feltegye a webre, nem csökkenti annak az erkölcsi felelősségét, aki más témakörben fejt ki hasonló jellegű, - bár vitathatatlanul kevésbé közveszélyes - tevékenységet.

 

Ezért még mindig csak azt tudom mondani: Senki ne kísérletezzen olyan lőszerrel (tölténnyel) egy fegyverben, amihez azt nem tervezték!

 

radom1

 

ui.: Nem fétisizálod pindurkát a pisztolyaidat?

 

Előzmény: vargaur (199)