kuzu Creative Commons License 2004.11.03 0 0 602

Szia Srácok!

Teljesen új arc vagyo itt. Olvastam a hozzászólásaitokat, és nem akarok az idegeitekre menni, de bajban vagyok.

Én egy dobos csákó vagyok, aki most egy picit más zenében szeretne utazni. A régi Cubase-val találkoztam már stúdióban, de most vettem egy gépet direkt azért, hogy zenét csiholjak. Megvan a Cubase SX, és nem tudom használni. Lenne egy pár kérdésem, amire MidiTom bizti tud válaszolni.

Tomi a következő dolgok érdekelnek. Ha fárasztalak küldj el vhová, de jobb lenne, ha segítenél.

Szóval a kérdéseim:

1. Megcsináltam a MIDI sávot. Megszólaltatok egy alap dobhangzást, ami be van állítva. Én szertnék ezen változtatni. Ha bemegyek a Device menűbe, és ott kiválasztok a sok szinti, vagy dobpad közül egyet, és elmentem exporttal, akkor azt miért nem tudom inportálni, és a jeleimet ezekkel a hangszínekkel megszólaltatni.

2. ezeket a hangzásokat be kellene szereznem előbb (samplingek)

3. ha igen hogy keressem. Ez érdekel a többi hangszerre nézve is: pl szinti, stb

nekem valami integrált 5.1-es hangkártyám van, elég ez ehhez a progihoz.

hogyan keressem a neten ezeket a sampling mintákat, vagy komplett gépeknek a hangszyneit. Tegnap pl megtaláltam az Akai samplerét 1100-as, de nem tudtam vele mit kezdeni.

4. sajna az angol pdf-eken kívül másom nincs, de annyira nem tudok angolul, hogy értsem, mit kell tennem, nincs valami magyar termékismertető?

Egyenlőre ennyi, nem akarlak fenntartani. Tudtam, hogy ez nem egy egyszerű progi, de hogy ennyire nehéz, azt nem. Biztos belejövök, de most állok emiatt.

Az Sx alapban miért tartalmaz ennyi hangszert, ha nem lehet megszólaltatni? Vagy csak én nem  tudom? valamit be is tölt a Device-ban, de nem szól.

Ha nem itt akarsz válaszolni, akkor kérlek tedd meg az e-mail címemen, ami jobb is lenne nekem , mert munkaheléyen vagyok. t.zsoldos@sab-mezti.hu.

Előre is nagyon köszi mindenkinek a segítséget.

Bocs a hosszú levélért.

Üdv.: egy zeneőrült