erbe Creative Commons License 2004.11.02 0 0 1447
Fulika
Erre vannak szakosodott topicok, egyik legjobb: Index-Alternatív energia http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9039141&uq=2547

Mezőbándi
A korábban már pamfletnek nevezett iromány írója jellegzetesen amerikai szemszögből nézve szemléli a dolgokat, néha mintha nem is ismerne mást (hamburger 1000 kal-ból 900 fosszilis, stb.) Ahol nincs olyan gépesítés, automatizálás, ide-oda fuvarozgatás, ott is megsül a hamburger, csak fasírtnak hívják, és esetleg 1/10-ed fosszilis energiafelhasználással.

A mezőgazdaságban hatalmas energiatartalékok vannak. Egyrészt szervezéssel, technológiaváltással nagyon sokat meg lehet takarítani. Saját energiafelhasználását bármikor elő tudná állítani (biodízel, biogáz - az alkohol nem az igazi). Ugyanígy fűtési és áramtermelésbe is be tud segíteni. A kihagyott 44-es pontban nem tudom, mit írt volna a kenderről, de nagyon jó energiatermelő növény. MO-on is kísérleteznekl ilyenekkel, pl. Szarvasi 1-es energiafű. A műtrágyaigényt is ki lehet váltani a biogáztermelés "hulladékával". Nagy nitrogén és mikroelemtartalmú, az istállótrágyánál 10-15%-al hatékonyabb.

Úgy érzem, akik itt olvasgatnak és hozzászólnak, nagy részük tisztában van a téma súlyával, vannak, akik tettekre is hajlandóak. Kis ország révén, még ha egész országunk elkezdene átállni, a gazdaság jelen helyzetében még csak magunk alatt vágnánk a fát. Én személy szerint, már néhány "SUV-ossal" megutáltattam magam.
Előzmény: Fulika (1442)