alow Creative Commons License 2004.10.30 0 0 94
Kedves mindenki! Ha ennyit írsz, meg olvasol, mikor futsz?

Szerintem nem kell annyit másolni [65]. Vannak kíváló kereső oldalak. A Google [www.google.com] például arra, hogy: "Spartathlon alow" ezt az egyetlen találatot adja: [http://forum.index.hu/Article/jumpTree?a=38955624&t=9006174]. Közben megkérdezi nem inkább "Spartathlon allow"-ra akartam gondolni.
Arra inkább Gabi gondoljon [2][7].

Az október közepi beszélgetés hallgatóságában többen is voltak, akik mind években, mind km-ben jóval többet futottak már, mint én 1992. szeptember 25-ig, az első Spartathlonomig. Tapasztaltabbak és józanabbak is, mint én voltam 25 évesen.

Guszti [63] kifelejtette a fiatalok közül Rainer Wilfried Koch-ot, aki 2000-ben 20 évesen 28:51:22-t futott.

Ultrában ugyanúgy vannak kategóriák, mint a pálya-atlétikában. Ha valaki sprinter (100 km), abból még nem sok következik középtávra (Spartathlon) és viszont. Lásd az idei 100-as VB előtti esélylatolgatás [http://www.iau.org.tw/news/news_detail.php?Id=272] brazil bekezdését Nunes-ről.
Janne (Kankaansyrja) se jött a Trans-Európa (hosszótáv) után ősszel Görögországba, hanem várt egy évet.

Írtok a futómutatokról [44]. Aki volt már Kinizsi 100-on futva, annak teljesen fölösleges 12 órán tapasztalatszerzés céljából elindulnia. A Kinizsihez képest újdonságot a 24 óra tartogat, vagy a Balaton kör [71][74][76]. (Tudom, minden versenyen érik az embert meglepetések.)
Szóval tavasszal egy 24 óra, meg a nevezés elküldése. Nyáron sok teljesítménytúra. Szeptember végén Spartathlon.

Tímea téved [58]. A kulacs 2000 óta ugyanaz, a trikó is (a nemzetiszín szalagot Jenő (Horváth) varrta rá tavalyelőtt), az a zokni évente egyszer van a lábamon, az övtáska '94 óta változatlan, a sapka pedig '93 óta.
Több futón (pl.: Philip (Verdonck)) látni '92-ből a 10. Spartathlon emléktrikóját.

Az olyan egyenetlen terepen, mint a régi országút 30 és 70 km között jobb, ha a terhelés egyenletes és nem a tempó. A terhelést nézheted pulzusméréssel, a tempóhoz nincsenek pontos viszonyítási pontok.[88]

A "felkapsz valamit és rohansz tovább"-ot [88] kiegészíteném azzal, hogy két állomás között van idő kitalálni, mit kapj föl legközelebb. Minden frissítő előtt érdemes végig gondolni, mit kell gyorsan megcsinálni az asztalnál.

Szerintem is vannak visszafordíthatatlan helyzetetek. A '90-es évek közepén Győrben (a Bécs-Budapest 2. napja után) jött rám ilyen remegés-reszketés [91]. Kati (a tatai gyúró) minden tekintélyét bevetette, hogy visszaszorítson a gyúrópadra. Ultólag mesélte nagyon megijedt. Nem tudom elképzelni, hogy Zevgolatio (~180km) környékén az árokparton szólóban mit kezdenék egy ilyennel. Tényleg jobb egy kicsivel előbbre látni [92] és az ilyeneket kerülni. Jön a kérdés: honnan látható? Csakis a korábbi versenyekről.

Nem gondolom, hogy csak a versenytávval összemérhető futások számítanak bele a készülésbe [92]. Minden km-rel tapasztaltabb leszel. Természetesen vannak km-ek, amelyek többet nyomnak a latba [93].

András
Előzmény: ispi70 (65)