Bokrosdoki Creative Commons License 2004.10.28 0 0 2600

Nos ez jellemzo, es a fene tudja,hogy ez hol lett elcseszve. Talán a felelősség megállapitásánál ( és ezt bármennyire is szeretném nem tudom Körkörös Lajos nyakába varrni) Talán Czinege végóráiban kezdődött, hogy minden balhé esetén kijelentette, hogy na ezért tiszti felelősségrevonást akarok. Ehhez viszont tiszt kellett. ( megjegyzem volt valamikor talán 82-ben egy halálos baleset, ahol a szabadságon levő sorkatona csinált egy halálos közlekedési balesetet. Czinege kiadta a fenti ukázt és a szd. mindkét tisztjét megfenyitették. Az egyik szolgálati úton volt, a másik meg KISZ táborban a Balatonon / a fiatalabbak a KISZ megtalálják valami lexikonban/ szoval egyikünknek sem volt semmi köze az ügyhöz, de mindketten kaptunk ho. pk.-i fenyitést, ami azért nem volt kis dolog.

Ebből az következett egyenesen, hogy a tiszti rendfokozathoz egyre alacsonyabb szintű feladatok kapcsolódtak. A végén már a szemetes kocsit is csak akkor lehetett kiküldeni a laktanyából, ha legalább hdgy. volt a gk.pk.

Ebből egyenesen következett, hogy az állománytáblák összeállitásakor egyre több lett a tiszti beosztás, a tts-t meg nem töltötték fel.

Aztán ez később valamelyest enyhült, de a 80-as évek olyan mély nyomokat hagytak, hogy azt a hadsereg a mai napig sem tudta kiheverni.

Oláh valamit elkezdett, de nem tudta befejezni, mert idő elött ágyban párnák között ( szerintem meg Kaszópusztán egy azóta is elhallgatott balesetben) elhalálozott.

 

Ez a dolgok egyik oldala, a mások meg a vizfej, ami viszont nem katonai találmány.

 

Az un. törpeállmok kivételével nincs egyetlen ország sem, ahol a lakosság 20%-a a fővárosban lakik és ugyancsak a fővárosban koncentrálódik mindennek legalább a 20 %-a. Ez alól a hadsereg sem tudta kivonni magát. Bevallom őszintén, hogy 81-ben avattak és bizony az un. "pesti tiszt" az egy külön  kategória volt az én korosztályom számára, talán a tábornok és az Úristen között helyzkedett el.

Na most ahol az állománytáblák készülnek az nem a csapat kategória, hanem a vezető szervek kategóriája, akiktől meg nem várható el, hogy magok ellen dolgozzanak

 

A másik ilyen kategória ( csak a tőlem fiatalabbak kedvéért ) az IMRE volt, ami csapatnyelven az Igen Magas Rendfokozatú Elöljáró röviditése volt,és az volt rá jellemző, hogy fényes kocsival jelent meg ( mintegy szállt alá közénk) és maximum egy jegyzetfüzetre kiterjedt a konkrét anyagi felelőssége.

Bokrosdoki

 

 

 

Előzmény: Tiger205 (2597)