En megjartam Ein Bokek-et, harom het volt. Reggel ki a napra, este be. Kozben az orvos altal meghatarozott szamu alkalommal 10-15 percre be a tengerbe [bar a telitett sooldat talalobb megnevezes], utana zuhany, kulonben a so szetmarja a borod. Van egyebkent egy un. Solarium, amely ket elkulonitett teruletet jelent, kulon a ferfiak es nok, ott le lehet vetkozni teljesen, es eros ventillatorokkal hutheted magad napozas kozben. Mivel 400 meterrel van a tenger szintje alatt, nem kell aggodni az UV-sugarzas miatt. A furdoruha amugy ennyi ido alatt pont tonkremegy, hiaba mosod ki estenkent, egyszeruen szetmallik a sotol.
Van, akit vegleg tunetmentesse tesz a kura, de a legtobb esetben is evekig nem jon elo. Egeszen maskeppen allnak hozza a betegseghez, a Magyarorszagon alkalmazott gyogymodok tobbsegetol a helybeli orvosok sikitofraszt kapnak, es itthon nem is hallottak meg az altaluk hasznalt alfaji megkulonboztetesrol. Adnak kremeket, sampont, olajat a napozashoz.
Iden mar lekesett rola, mert osszel szeptemberben vagy oktoberben javasolt menni. Tavasszal is van par honap, amikor latogathato, telen tel van :], nyaron pedig elviselhetetlen meleg.
Vannak utazasi irodak mar itthon is, akik szerveznek oda gyogyutakat, en maganszervezesben mentem, raadasul a szarmazasom miatt Franciaorszagon keresztul inteztem. Erdemes utitarsakat keresni, mert egyedul rem unalmas, bar ha nem jelentenek problemat az idegen nyelvek, konnyen lehet kulfoldi sorstarsakkal baratsagokat kotni.
A magyar TB-nek ezuton is szemrehanyasul: a francia tarsadalombiztositas FEDEZI az utat.