Póli Creative Commons License 2004.10.28 0 0 14722

Szia Anti !

"látom Te is eljutottál a Bush-ellenesség és az Amerika-ellenesség közötti különbségig"

Nálam ezt túlzás "Bush-ellenességnek" nevezni, ekkora emóciókkal nem viszonyulok az amerikai elnökökhöz. Egyszerűen csak azt nézem, mi lenne jobb mindenkinek (kivéve persze Bushnak és csapatának - dehát ők meglehetős kisebbségben vannak a "mindenki"-hez képest...). Megjegyzem, baloldal felé hajazó, liberális beállítottságágomnál fogva nem Bushnak szorítottam az elkökválasztáskor annó,

de az Iraki háború más tészta.

"egy politikus fog ott ülni nem egy bűnöző"

Ez természetesen egy erős indulatoktól túlfűtött túlzás - mondhatnám visszafogottan.

Kevésbé visszafogottan: hülyeség.   :) Főleg mivel tudom, hogy nálad a politikust a bűnözőtől csak egy hajszál választja el - szerencsés esetben !  :) 

Clintonnal a főtitkári székben az ENSZ tekintélye egy jottányit is növekedne (...), egyébként egy szimpla farka után menő idióta,

Nézd az én világképemben valaki politikusi-szakmai megítélését egy jottányit sem változtatja se nemi identitása, se szeretkezési technikája, szokásai, se monogám vagy poligám hajlamai, stb., ezek szigorúan magánügyek, még akkor is, ha valaki (millió-egy ok miatt) a munkahelyére is "behozza" (feltéve, ha nem exhibicionista módon). Aki ezt nagynyilvánosság előtt csócsálja, azt pofán kellene csapni !  Egyébként  szomorú, hogy az echte amerikai W.A.S.P. erkölcsi álszentsége még Európába is be tud szivárogni, és még a magukat antisystemeknek vallók gondolkodásában is gyökeret tud verni ! :)  (Egyébként számomra teljesen természetes, mondhatni virtigli férfias és főleg bocsánatos magatartás a "tévútra tévedés" kitartó tagadása... :) Van annyi életismeretem - még ha én személy szerint még csak hasonló szituációba sem kerültem - hogy ettől még ne tartsak valakit rongy embernek.)

Ami Clintont illeti, az ő időszakának politikájában véltem felfedezni azt a szándékot, hogy az USA tompítani igyekszik nagyhatalmi allűrjein (vagy ami a "kicsiknek" annak tűnik - lásd az elefánt nem tehet arról hogy az ő szellentése sokkal nagyonn felháborodást vált ki, mint az ugyanolyan paraszt kisegéré  :)  ), és több tekintetben is "európaizálódni" akar. (Az én szótáramban az "amerikaizálódás" nem feltétlenül negatív, az "európaizálódás"-sal minden tekintetben ellentétes jelenség...) És bár te nullázod tevékenységét, az ő elnöksége mégis a töretlen gazdasági növekedés időszakaként fog bevonulni az USA történetébe, amit önmagában még azok az amerikaiak is pozitív dolognak tartanak, akik ennek áldásaiból nem vagy csak részben részesültek...

Előzmény: Antisystem (14718)