Anzika Creative Commons License 2004.10.27 0 0 512

Kedves Spillo!

Még mindig csavarjuk a semmit.

Úgy gondolom, Neked pedig gondolkodni kellene, mielőtt vádaskodsz

Ki vádaskodott ? Mivel vádaskodtam. Hogy többször figyelmeztettek, olvass először. Nem igaz? Hazudtam?

Te emelted ki csupa nagy betűvel, mintha addig nem lett volna róla szó.

azt nem olvastam tőled sehol, hogy ezeket milyen módszerrel lehet elérni.

Idái nem jutottunk, mert mindig el lett terelve a szó. Úgy kezdődött az egész, hogy Sziszi vesz egy kölyök spánielt, hogyan nevelheti kiállítási kutyává? Két hónapos kutyát nem ringdresszurára tanítana a következő héten: Tudom a válaszod ne írd le.

Ha egy kutyát azonnal közösségben kezdesz tanítani, a többire fog figyelni főképp, mert nem ismeri az alapokat

Két hónapos kutyáról van szó. Nem viszem iskolába tanítani. Mindenki tanítgatja valamire a kölyköt, de nem iskolában. Nem gondoltam ilyenre. Ki lehet forgatni mindent.

Továbbra is azt állítom, hogy amit a kutyakiképző iskolákban tanítanak, az kevés a kiállításokhoz, sőt, gyakran ellentmondanak egymásnak az elvárások

Én ezt nem állítottam, éppen én írtam le a Tibbének, hogy a német juhászoknál pl. kiállításon húzni kell, mig kiképzéskor láb mellett megy. Sehol nem írtam olyat, amit állítassz.

Egyébként hány kiemelkedő show-kutyát tudsz felmutatni saját tulajdonodban? Ha már ennyire kioktatsz másokat?

Itt megint átmész ravaszba. Én vádaskodom, de Te kérdőjelezel meg engem. Hány szor írtam azt, hogy mutass valamit? Különben, hogy megnyugtassalak tudok.

Azért beidézem az elejét a topiknak, amiből az egész lett.

Az alaphelyzet, mit kell tenni egy kölyökkel, hogy majd kiállításra lehessen járni vele.

Megtenulható-e a felvezetés?

16. Sziszi15:  Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy hogyan lehet kiállításra nevelni a kölyök kutyákat?

A választ előre is köszönöm! :o)

Tiie:A válasz, most nem érek rá.

249 Trisa:  A helyzet az, hogy nagyon szereti a kutyákat és ha meglát egy másikat azonnal ismerkedni akar.

251 Anzika: .Sokat kell más kutyák társaságába vinni és akkor majd nem lesz neki annyira érdekes egy másik kutya.

A kutyit más kutyák társaságában kell megtanítani szépen menni, állni, mert ha egyedül meg is csinálja, más kutyák előtt nem nagyon fogja.

252.Sziszi15: Sokat kell más kutyák társaságába vinni és akkor majd nem lesz neki annyira érdekes egy másik kutya.

A kutyit más kutyák társaságában kell megtanítani szépen menni, állni, mert ha egyedül meg is csinálja, más kutyák előtt nem nagyon fogja.

253.Tibbe: Lehet egy kutya jó kiállitási kutya, aki nem járt más kutyák társaságába, csak a kiállitáson lát másfajta ebet három lépés távolságból!!!

254.Tibbe:  A kiállítási kutya kiképzése

Ez hivatkozás egy oldalra, Szinak ajánlja, hogy olvassa el.

255.
Nem olvastam Tibbe ajánlatát, de ezt írtam.(amikor kitört a háború, csak akkor olvastam vissza és mintha engem igazolt volna az irás)

Anzika: Neked sok kutyád van, gondolom. Hozzá vannak szokva, de az emberek többsége csak egy kutyát tart, gyakran magánházban, életében nem találkozik se emberrel, se kutyával. Ezek össze szoktak omlani.

258. Tibbe: Tévedések elkerülése végett, én nem csak az itthoni "sok" kutyából indultam ki, hanem figyelemmel kisérem a tőlem elkerült, és minden egyéb más kutyát, és annak a szoktatási körülményeit.
Sokszor az agyoniskolázott kutya mond csődöt, és egy vidám kis elsőbálozó learatja a sikert!:-))

Ennek ellenére vannak alapdolgok, amiket meg kell tanitani a kutyának, de nem mindegyik egyformán alkalmas természetéből kifolyólag kiállitásra, akármennyit is jár iskolába és kutyaközösségbe.

259. Tibbe: Itt most nem arra megy ki a játék, hogy a kutya isklázott-e, vagy sem. A lényeg, kifejezetten előnyös, ha a kutya nem a kiállításon lát először kb 1000 kutyát, meg 3000 embert.

Nem kutyakiképzést propagálom, nem vagyok kiképző. Mondjuk nem árt, ha a kutya irányítható, de itt azért nagyobb valószinüsége van a többi kutyához való normális viselkedés kialakitásának. Amelyik kutya képtelen viselkedni az iskolában, azt el szokták küldeni. Igy kisebb esélye van a sérülésnek is, amikor a kezdő kutyi udvariatlankodik

Nem kockáztahatja meg senki, amikor odamegy kiállítani, a kutya fálelmében meg se tud mozdulni, vagy neki esik minden kutyának. Sokkal jobb, ha már elötte megszokja a helyzetet a kutya. Erre is jó a kutya iskola.

Tehát ez az előzmény, mutasd meg, hol írtam hülyeséget, korrigálom.

Irod, hogy én vádaskodom. Idézd be ide, ahol megsértettem valakit, de legyen elötte a hozzászólás száma, ne okozzon gondot kronológia.

Ha be tudod idézni, akkor csupa nagybetűvel és őszintén bocsánatot fogok kérni.

Előzmény: Törölt nick (494)