Soká Creative Commons License 2004.10.26 0 0 808

mdk,

elszántságod tiszteletreméltó! :-)

Van még két ötletem. Létezik, ha jól tudom, egy Festékipari Kutató Intézet, hátha van ötletük.

Ezen kívül érdemes a Tikurilla szakijait is megkérdezni, elvileg nekik (ha nem is mindent forgalmaznak Magyarországon) "mindenre" van festékük.

 

De azért még egyszer elmondom: minden (de minden) ami felületkezelés az kényszermegoldás és nem örök életű. A krómozás sem az, tart ameddig tart. De maga a réz sín is elkopik 20-30 év alatt.

Abból a tényből kell kiindulni, hogy a koptatást a mindenütt jelen lévő por végzi aminek a keménysége a Mohs-féle relatív skála szerint 6-os körüli lehet (itt van valahol az üveg, az acél, egyébként a 10-es a gyémánt) Ezt a lakkok szerintem megközelíteni sem tudják (szerintem max 3-4-es keménységű), vagyis az a kifejezés, hogy "kopásálló", az megtévesztő mert nem azt jelenti, hogy ellenáll a kopásnak, inkább csak annyit, hogy más egyéb lakkokhoz képest ez kopik kevésbé. De kopik.

 

De tényleg drukkolok, hogy sikerüljön megőrizni a lelki békédet küszöb ügyben! :-)

Még valami:

"alapozóval majd fekete festékkel, hogy ne látszódjon rajta a kosz."

A kosz legesleginkább a feketén látszik...

 

Erzsébeti,

én szerencsére kerültem a pozdorja kifejezést, de köszönöm a felvilágosítást!!! Sőt, ha éppen a kezed ügyébe akad egy valódi pozdorja, akkor szkenneld már be légyszi, engem érdekelne. Biztosan láttam már, de jó lenne azonosítani.

Előzmény: mdk (806)