Anzika Creative Commons License 2004.10.25 0 0 480

Nem olvasom vissza a régebbi hozzészólásokat, de az előzményeket leírom.

Sziszi15 azt kérdezte, hogy lehet felkészíteni kiállításra a kutyát?

Javasoltam, vigye olyan helyre, ahol sok ember és kutya van. Nem árt, ha ki is van képezve, ez nem csak a kiállítás miatt fontos. Spánielről van szó, munkakutya.

Jött a válasz, ha viszi a kutyát, ha nem iskolába, akkor sem bíztos, hogy jó kiállítási kutya lesz. (Ez igaz, de ha nem foglalkozik vele, akkor még esélye sem lesz nyerni, akkor sem, ha a világ legszebb kutyája az ővé)

A következő kijelentés. Nagyon nehéz kutyát jól felvezetni, nem véletlenül fogadnak drága pénzért handlert.

Ugy nem gondoltad, hogy azt hiszem, hogy odamegy és felvezeti a kutyát? Ezt a nagyon bátor dilettáns kutyatartók szokták megtenni más kutyájával, ők a jók a kutya meg nem volt a ringben jó.

Én nem hiszem, hogy ez olyan rettenetes nehéz dolog egy saját kutyát felvezetni.

A gazda ideges. Az ideges máskor is, aminek a kutya issza meg a levét. Tehát jobb, ha nincs kutyája.

Én azt elfogadom, hogy valaki öreg, beteg, járáshibás stb. az fogadjon valakit, de a 80 éves is maga vezette fel a kutyáját fiatalabb korában.

A képeken alattunk nem 20 éves hölgy vezeti fel afgánját. (Nagy kutyát nehezebb, mert lendületesebben kell vezetni.)

Zemanek szerintem nem pénzes handler, lehet, hogy tévedek, de nem hiszem.

Hogy hány kiállításon voltam, azt Te megitélni nem tudod, komoly lemaradásod lehet hozzám képest, ez nem baj, mert lehet, hogy sokkal ügyesebb vagy nálam.

Ha megfigyelted kiállításokon az ismert tenyésztők mindig nagyon jó rigdresszurával rendelkező kutyákkal jelennek meg. Ha a kutya szar is, nagyon mutatnak a ringben.

Ezt szerettem volna ösztönözni a Szisz15 esetében is, ha véletlenül jó kutyája lesz, akkor ez ne legyen hátrány. Viszont ő nem látott mást, mint azt, hogy ezt nem lehet megtanulni. Olvasd vissza a régebbi hozzászólásokat! A Sziszi még fiatal, kár lebeszélni a kutyával való hasznos elfoglaltságról.

Előzmény: Szilmaril (472)