blue-dragonfly Creative Commons License 2004.10.25 0 0 2590

Szia Éhesló,

 

elolvastam azt az ominozus MN számot. Érdekes. Találtam benne 3 érdekes cikket, de az az esszé amire gondoltál (gondolom) igen érdekes volt. Valahogy azt érzem, hogy a két politikai irányvonal egymásra mutogat, mert titokban mindenki meg van győződve, hogy el lehetünk kicsiny hazánkban kisded játékainkkal - senki nem fog ránkszólni, sőt a nem is kapunk ki, hiszen ha nagy gáz van akkor majd jönnek a nagyfiuk és megvédenek.

 

Mi van akkor ha nem fognak jönni a nagyfijjug? Mi van akkor, ha pl. a Nagyfijjug Korlatolt Barati Érdek és Dacszövetsége (közismertebb nevén NATO) bejelenti, hogy átalakul politikai gittegyletté? Politikai támogatást ad, de a katonai segélyért legyünk szívesek az EUHadtesthez fordulni. Monnyuk ez a folyamat elindul 2006 körül és 2008ra lezárul. Akkor mi lesz kishazánk biztonságpolitikai alaptézise?

A különböző forgatókonyveket lehet hosszasan sorolni, de egy kissé úgy érzem, mintha az egykeresős családban a kereső családtagnak nem lenne baleset és élet biztosítása, a család meg néz kifelé a fejéből, úgy csinálva, mintha az illető halhatatlan és sebezhetetlen lenne.

 

Uff


dragonfly

 

 

Előzmény: Éhesló (2588)