Fureszlap:
Nekem az jott ki, hogy mindenkeppen megeri megvenni valami igazan jofelet. Ilyen kisebb (200mm) temaban meg nem is csillagaszati.
Sok nezelodes utan en egy CMT markajut vettem, a 250mm-es volt 16000 rendes boltban.
A gyari katalogusokban van minden anyaghoz speci fogforma meg ajalnott fogszam, meg kulon a hosszaban es keresztbe vagashoz, meg puhafahoz meg kemenyfahoz meg forgacslaphoz, meg mindenhez. Egy hobbistanak persze egyreszt egyetlennek az ara is eppen eleg, masreszt nem fogja cserelgetni, nincs 3 furesze.
En vegul egy sok (60 vagy 80) fogu, kemenyfemlapkasat vettem, aminek a fogai felvaltva szogletes (kocka) es kerek (trapez) alakuak. Allitolag azert jo, mert a trapez elore harap, a szogletes meg utanna levagja a szelet egyenesre de akkor mar nem kell annyi anyagaot kivegyen.
Megegy: a keskeny lap azert jo, mert kevesebb a hulladek, meg ertelemszeruen kisebb teljesitmenyu furesz eleg ugyanakkora vastagsaghoz. (kevesebb anyagot kell poritani) Viszont a vastagabbal pontosabban lehet vagni, mert nem hajlik, rezeg. Egy bena/benan beallitott furesz egybol 0.5mm nagyobb kerfet (vagasszelesseg) csinal mint a lap vastagsaga, egyszeruen mert rezeg oldalra.
vajk