Bokrosdoki Creative Commons License 2004.10.24 0 0 2583

Mi a fenéért lenne harag?

Valóban kicsi hely, a lélekszám jelenleg 9ezer, kb. 12%-ban betelepült német-osztrák-svájci ( ők tudják, hogy miért)

Viszont ha ki kinézek az ablakon nem látok házat csak fát és rétet, aztán ha kimegyek a kertbe, a ker végén már csőre is tölthetek, mert kezdődik a vadászterület. ( a volt honvédségi gyakorlótéren) A laktanyát a város kapta meg, de igazából nem tud vele mit kezdeni. Sajna a börtönprogramban nem voltak eléggé aktivak, igy azt lenyúlta Szombathely. Persze ismerve a Savaria ( volt Garasin Rudolf) laktanyát el nem tudom képzelni, hogy abból hogy lesz börtön.( ugyanis börtönt is ismerek jónéhányat)

A gyakorló és lőterek meg itt vannak kihasználatlanul ( több 100 hektár)a HM-ben szerintem valakinek attól függ a beosztása, hogy legyenek gondjaira bizott honvédségi területek és aztán, ha ezeket eladják, akkor neki sem lesz mit csinálni, igy aztán csak vadászgatunk rajta.

Megjegyzem, hogy ez volt a Honvédség egyik legjobban üzemeltethető laktanyája( egy kis ésszel)

Saját vasúti kirakó, éjszakai leszállásra kialakitott helikopter leszálló, a laktanya mellett kerekes és lánctalpas vezetési pálya + gyakorlótér, a másik oldalán meg a lőtér. Mondjuk hk.-val nem lehetett lőni, de BMP- Grom ágyúval és attól kisebb kaliberrel igen. 

De az istennek sem lehetett elég hivatásost taláni ide, igy aztán megszüntették

Megjegyzem volt olyan időszak, amikor 5.000 katonai volt a laktanyában

Egy lövész dandár, egy felderiző zlj és egy vegyivédelmi szd.

Mondjuk ez a létszám egy laktanyában hazai viszonyok között igen király,de ha összevetjük a Ronald Reagan repülőgép hordozóval, aminek a létszáma szintén 5000, akkor igen karcsú

Bokrosdoki

Előzmény: Tiger205 (2580)