Tiger205 Creative Commons License 2004.10.23 0 0 2575

Sziasztok!

 

Az alezredes úr - nem tudom hol szolgálhatot - használhatott volna tank helyett harckocsi kifejezést (esetleg páncélost, ha már nyugati példa). Rakéta helyett sem missile szót írt nem?

 

Amúgy az alapgondolat jó lenne, a nemzetörtséges hülyeség nélkül, ahol az Önkéntes Tartalékos rendszer talán be is vállna, ha működne.

Mindenesetre, amikor felvetettem jeletkezésemet, inkább elhajtottak, pedig a tervezett 2,500 helyett eddig 100 fő írt alá. Persze az első bevezető 15-25 nap is pénzbe (ha még nagyon kicsibe is) kerülne, amire most a 320-280=40 md HUF kurtítás után sehol nincs esély.

Tartlékos tisztek előléptetését a VKF letiltotta (bár ez pénzbe sem kerülne). 

 

Nem hinném, hogy 30,000 fős haderő - 3,000 (10%) tiszt a jelenlegi 7500 helyett = 4,500 tiszt és kb. 60 tábornok elbocsátásá jó ötlet lenne.

 

Tényleg kéne vízfejet apasztani,de a csapatok javára!!

Ha esetleg bevonul az esetleges 10,000 tartalékos, akkor abból mennyi lesz a tiszt? És az up-to-date? Nem kellene egy olyan tisztikar, amely a csapatok megduplázódása esetén is gond nélkül vezeti őket?

 

Megjegyzem a cikk írója sincs képben (lásd Csepeleket említ, amikor azok már rég nincsenek) és olyan képességeket vár el a honvédségtől (lézeres célmegjelölők inteligens tüzérségi lövedékekhez - ami nem is várható el (még ha nem is a töketlen 105 mm. vontatottakról beszélünk...)

Nem beszél a többi haderőnemről egy szót sem - és könnyű-lövész szintre degradálja (bocs, Hamburger) az US Spec. Force csapatait, amelyet ők már hivatalosan is új haderőnemként emlegetnek (Szomália).

 

Mindenesetre a kormány honvédelmi lózungjai NAGY HAZUGSÁG és szemfényvesztés (parasztvakítás?) kategóriát érdemelték ki nálam (hogy a honvédség 40 milliárdja VAGY egy heti plusz nyugdíj - mintha a költségvetés kiadáési oldala csak ekét sorból - vagy a rájuk vonatkozó előirányzatból állnának. ÉS Juhász ehhez asszisztál).

Bár egyik előző miniszter sem volt minősíthető a redszerváltás óta (az előtte időről meg nem beszéljünk) - a mostani érdekérvényesítő képessége KISEBB mint nulla !!!!

Persze ha a párt vezetésében betöltött pozícióért kell harcolni, kit érdekel a másik feladat (főállás?) a honv. min.-ség.

 

Na mindegy, azt államtitkár urak sem sokkal jobbak...

Én biztos nem ingáznék vidékről fel és tartanám fontosabbnak a helyi feladataimat...

 

OK, lehet, hogy ezért nem (sem) leszek soha H. Miniszter.

 

üdv:

TGR

 

 

PS:

Hamburger!

Azokra a BTR-ekre kár "felvágni", bár jó volt benne utazni...harcértéke (amennyiben nem belbiztonsági feladatot lát el) nem számottevő.

:o)