Bokrosdoki Creative Commons License 2004.10.23 0 0 2574

Érdekes a probléma és azt hittem, hogy már soha nem fogok vele foglalkozni( 96-ban szereltem le) de a munkám során nem igazán sikerült elszakadni a seregtől.

Szóval az a helyzet, hogy a korábbi vizfej megmaradt, csak öregebb lett (HM vezetés) eddig azt hittem, hogy mennek a fiuk misszióba, hazajönnek igen sok tapasztalattal aztán majd kerülnek a vezetésbe ( a 70-es években azt tanultuk idh-ból, hogy azt osztrák tisztek közül csak az kerülhet be a vezérkarba, aki valamennyi időt eltöltött ENSZ misszióban) Itt a kutya sem törődik vele. Bosznia- Ciprus- Afganisztán szolgálat ( két perfekt idegennyelv) után ugy elküldik 40 évesen a tisztet nyugdijba, hogy azt sem tudja mit csináljon. Ügyvédként intézek nekik ezt-azt, meg a most felszámolásra kerülő szombathelyi alakulatból sokkal együtt szolgáltam. Mondom nekik: Öcsém tietek a pálya. Erre mondják, hogy még a pálya széle sem. A másik srác elvégezte vezérkarit Moszkvában, a NATO törzstisztit Brüsszelben, 3 nyelven beszél, aztán most valami lőtérparancsnok helyettesi beosztásban van, amig rendezik a papirjait a nyugdijazáshoz ( talán van 45 éves)

Kérdezem, hogy akkor fiuk kik vannak a csapatban, hogy ti nem fértek bele.

Erre mondják nekem, hogy azok, akiket még te is ismersz, pedig már leszereltél 8 éve. Ott ülnek, belekapaszkodva az iróasztalba, a körmüket a túloldalon már lenittelték, hogy nehogy álmukban eleresszék.

Arra nem merek gondolni, hogy mi lesz azokkal a srácokkal, akik már, mondjuk Irakban álltak ellenséges tűz alatt ( mert mondjuk igazábol csak ott derül ki, hogy ki az igazi vezető) és ezáltal tudnak olyasmit amit a többi még nem. Na ezeket is elküldik a francba.

Ez néhány éve még nem volt ilyen világos, amikor én leszereltem, akkor csak néhányan modták, hogy na doki neked biztos lesz helyed, hiszen, akkor hadtest szinten sem volt jogász ( csak Székesfehérváron, Cegléden, meg én Lentiben)

és csapatoknál senki, de még Kapsváron sem. Aztán csak annyit mondtak, hogy felszámolás aztán el lehet húzni innen.

Akkor még a többiek ( akik maradtak ) azt hitték, hogy na ezeknek pechjük volt, de időközben kiderült, hogy ez az eljárás mindenkire vonatkozik, aki nem oda született

a HM lépcsőjére és tudják, hogy akármit csinálnak ez vár rájuk, aztán ettől egyik sem tud igazán lelkesedni.

Már nem a később kamatoztatható tapasztalatért megy ki misszióba, hanem az ugyancsak kamatoztatható zsetonért, mert a gyereket akkor is fel kell nevelni, ha a legujabb koncepcióval őt hajtják el nyugdijba.

Bokrosdoki

 

Előzmény: blue-dragonfly (2572)