Enzo
2004.10.22
|
|
0 0
951
|
Én azt mondom, hogy az államnak meg kell szabadulnia minden vállalkozói vagyonától! Az a korrupció és a haverok, rokonok, ex-szobatársak zsíros álláshoz juttatásának, és gazdasági ámokfutásának melegágya. Emlékezünk a Dunaferr esetére! Fidesz jött, menedzs-ment. (copyright Hofi) Hirtelen kiderült az addig virágzó cégről, hogy súlyos bajban van, és azért kellett az új vezetést (pártkatonák) odaültetni. Nem is tudtam mit higgyek. Vagy ott a többi állami nagyvállalat, amely képtelen talpraállni, mert nem tudnak egy olyan vezetést kinevezni az élére aki ért is hozzá, koncepciója is van és a pártoknak is megfelel. Jön valaki egy ötlettel, elkezdi megvalósítani, és közben megy a kormány, megy utána ő is. A döglődő állami tulajdonú nagyvállalatok meg viszik a pénzt. (MÁV, MALÉV...stb.) Magángazdaságban is el lehet játszani ugyanezt, azonban a tulajdonos ritkán bízza a saját cégét haveri alapon alkalmatlan vezérigazgatóra. ha meg mégis, akkor nem a köztulajdont kockáztatja, hanem a sajátját. Ha forrás kell a cégnek, akkor keresnek, és nem az államkasszánál koldulnak tőkeemelésért, lejárt hitelek kifizetéséért.
Ha a jövőtől félünk, még mindíg lehet az eladás során olyan feltételeket termteni, ami bebiztosítja a munkahelyek megmaradását, tőkebefektetést. Egyébként pedig olyan törvényi hátteret kell teremteni, ami nem teszi lehetővé a tulajdonnal való visszaélést. És a magyar befektetőt is lehet preferálni, esetleg kedvezőtlenebb ajánlat esetén is.
Tudom, eretnek vagyok... |
|