Soká Creative Commons License 2004.10.22 0 0 751

mdk,

igazán köszönöm a kimerítő válaszod!!

Tulajdonképpen arról van szó, hogy érzéssel csinálja az ember, no meg ésszel...

Vágtam én már nagy szalagfűrésszel nem egyszer, csak egészen másként áll a dologhoz az ember, amikor valami "készen van és csak nyomni kell" és amikor magának kell összeszerelnie, beállítania valamit.

Jelen esetben pedig inkább kérdeztem először semmint kísérleteztem. Így is sikerült első mozdulatra eltörnöm az egyik szalagtartó pofát (alias szénkefét) Pedig alig húztam meg az imbuszcsavart rögtön letört a külső végéből. A bent maradt rész még fog, de már beljebb nem tudom állítani. Nem tudjátok milyen anyag? Kemény, rideg és fekete. Holnap hívom a szervízt.

Egyébiránt a kétcolos anyag egy puha fenyő volt. Nyilván nem erre találták ki ezt a gépet, de nekem nem "termelnem" kell vele, a lényeg az, hogy el tudjak vágni egy, egy nagyobb (öklömnyi) darabot (ami nem esik kézre körfűrésszel) - a ráfordított munkaidő nem számít. A gond az lehet, hogy én gyakorlatilag csak keményfát használok. De majd meglátjuk!

 

Egyébként a gépről elsőre annyit sikerült megállapítanom (neatívumot), hogy az asztallap (amely egyébként dönthető) kicsit nehézkesen rögzíthető. Bírkózni kell vele, hogy ne mozduljon el ha rátámaszkodok. A vezető sín rögzülése is hagy némi kívánnivalót maga után. De lehet, hogy ezt egy kis sufnituninggal könnyen rendezhetem, majd meglátjuk.

Előzmény: mdk (750)