ilyennincs, mezobandi es W48
Nagyon koszonom hozzaszolasotokat. Minden adatot megirtam amit a csaladfakutato felderitett es elkuldte nekem az eredeti anyakonyvi kivonatokat.
Azt irta,hogy nem tud tovabb menni,viszont nekem mar nincs penzem ujabb kutatot felfogadni pedig nagyon erdekelne.
Sajnos amig elt edesapam -Nandor 1908- nem volt annyi eszem,hogy fagassam a multjarol. Igen bohem ember volt,20 ev korkulonbseg volt a szuleim kozott,amikor en szulettem -1948- akkor mar 40 eves volt edesapam.
Arra emlekszem,tobbszor meselte,hogy egyik ose dzsentri volt aki elszorakozta a vagyonat. Azt is meselte,hogy nemesek voltak az oseink de az o apjat kitagadtak mert uvegesmester lett belole. A csaladfakutato nem talalt nemesi vonalat -az Eperjessyrol gondoltam,hogy az lehet-.
Kedves W48 ha tudsz Eperjessy ugyben erdeklodni,nagyon megkoszonnem. Barmi adatra szukseg van amit tudok,mindent megadok.
Valoszinuleg elso munkahelye lehetett dedapamnak mivel akkor szulettek a gyerekek -Pal es Anna-,lehet,hogy elcsatoltak oket Magyarorszagtol mert semmi nyom nincs,legalabb is a kutato szerint.
Nagyapammal nem volt joforman semmi kapcsolatom -ezert sem tudok roluk semmit-,mivel edesapam "rangon alul" nosult s nem tartotta velunk a kapcsolatot.
Furcsa csalad,de most jutottam el oda,hogy nagyon szeretnem tudni a multunkat.
Ha tudtok valamit,kerlek segitsetek. Ma megnezem az 1000ev.hu-t de milyen cimszot keressek?
Szep estet Nektek. Aniko
Kedves m