_Sirius_ Creative Commons License 2004.10.19 0 0 323

sziasztok, azt hiszem épp ideje volt már:

 

Megindult az 1-es terminál átépítése Ferihegy hosszútávú fejlesztésének első állomása 2005 nyarára készül el

Tegnap vette birtokba, és ma kezdte meg a bontási munkálatokat az átépítési munkákkal megbízott Magyar Építő Rt.
A ferihegyi repülőtér 1-es termináljának átépítésére kiírt pályázat végeredményét a Budapest Airport Rt. Igazgatósága jóváhagyta. Az Igazgatóság döntése értelmében a pályázat nyertese a Magyar Építő Rt. lett. A Magyar Építő Rt. pályázata kifogástalan műszaki tartalommal rendelkezett és gazdaságilag is a legelőnyösebb megoldást jelenti. A pályázat mellett szólt az is, hogy a határidők tekintetében a társaság adta a legkedvezőbb ajánlatot.

A mostani rekonstrukcióval teljesen megújul a ferihegyi repülőtér legrégebbi 1-es termináljának épülete, a kisgépes terminál, a terminálhoz kapcsolódó forgalmi előtér, és az utasparkoló. Az új terminál várhatóan 2005 nyarától várja az utasokat.

 

Előzmények

 

Az Állami Privatizációs ás Vagyonkezelő Rt. Igazgatósága 2004. július 22-i ülésén fogadta el a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Rt. 1-es terminálra vonatkozó fejlesztési tervét.  Az pályázati eljárás a rekonstrukciót jóváhagyó tulajdonosi döntés után, augusztus elején indult meg, s 2004. szeptember 10-én érkeztek meg a ferihegyi repülőtér 1-es termináljának átépítésére kiírt pályázatban részt vevő cégek ajánlatai.

 

Az 1-es terminál átépítése az első állomása Ferihegy hosszú távú fejlesztésének, amelynek során a Budapest Airport Közép-Kelet-Európa legdinamikusabban fejlődő légikikötőjévé kíván válni. A beruházást komoly előkészítési és tervező munka előzte meg, biztos piacismereten alapszik, és több évtizedre előre meghatározza hazánk légi forgalmát.