ProfitOrientált Nyugdíjas Creative Commons License 2004.10.18 0 0 72

Kedvelem a naív embereket. Te komolyan azt hiszed hogy a márciusi célkitűzések minden pontját képesek lettek mind véghezvinni amit terveznek? Nemzeti pántlikás viccparádé volt a programjuk, amiből a délibábos magyar nacionalizmus teremtett később hagyományt. Végig se gondolják az emberek miről is volt szó benne, csak elszavalják minden március 15-én. Jól hangzik, mint ahogy az is, hogy milyen jó volna megnyerni a lottó 5-öst.

 

- Hogyan állították volna félre a nagybirtokos nemességet? Elkerülhetetlen lett volna a polgárháború!

 

- Mit csinálnak a jórészt jogfosztott nemzetiségi jobbágysággal? Teret adnak függetlenségi követeléseiknek és hagyják hogy önálló államot alapítsanak (pl. önálló Szlovákia vagy Románia) vagy hogy csatlakozzanak az anyaállamukhoz? Vagy kiirtják őket mint a törökök az örményeket?

 

- Európa balkáni oldalára kerülve (vagy kiszorulva Európából) milyen gazdasági rendszeren belül politizáltak volna? Nyugat felé aligha lehetett volna már orientálódni. Szerintem nem is akartak volna.

 

- Miből teremtenek ipart? Se hagyománya nem volt, se pénz nem volt rá. Ahogy ma sincs. 

 

Felhívom a figyelmedet, hogy a nyugati országokban erős polgári középosztályra és több polgárháborúra és forradalomra volt szükség a mai helyzet kialakulásához. Mo. ezek elmaradtak, a 48-as forradalom csak kis részben érintette ezt a problémát. Széchenyi nem véletlenül figyelmeztette többször is Kossuth-ot, angliai útjai során pontosan látta a különbségeket és magyar vidék elmaradottságát.

 

 

Előzmény: tibb (70)