Törölt nick Creative Commons License 2004.10.13 0 0 51

Honnan tudod, hogy nem csajozott? A Biblia egy szóval sem tesz említést aszketizmusáról, sőt, megjegyzi hogy bizony igen csak szerette a mulatságokat, meg a bort. :)

 

DE.

 

Van egy teóriám, illetve nem is az enyém, hanem egy német vallás történészé. Mégegyszer: vallás történészé, a cikkben, amit olvastam tőle szerepelt az egyeteme, s a tudományos fokozata. Amit kihámoztam belőle (német nyelv az erősségem, ugye), abból egyértelműen kiviláglik, hogy szerinte Jézus meleg volt. S elég sok bibliában szereplő attitűddel (s történelminek tartott tényekkel) is alá tudta ezt támaztani, míg cáfolni nem lehetett egyikkel sem. Ime néhány szemelvény (már nem emlékszem, hogy melyiket írta ő, s melyekre "találtam rá" én magam az Újtestamentumban)

 

-a) mindenki szeretetéről értekezik egyfolytában (biszexualitás)

 

-b)a Kaanai mennyegző: hagyd az asszonyt el, s jer velem, s nem csalatkozol.

 

-c)Pilátus szerint Jézus egyértelműen ártatlan. A rómaiknál bevett dolog volt a homoszexualitás, a zsidó kultúrában üldözött.

 

-d) Júdás csókkal árulja el Jézust, azt "akit szeret". Féltékenység?!

 

Van még egy pár rejtett utalás, jó böngészést mindenkinek.

 

ikri

 

pS.: ha valaki esetleg ismerné a törénész emberkét, örülnék ha be tudná írni ide a nevét, én már elfelejtettem, most kezdett csak újfennt foglalkoztatni a dolog.